Decultivate v Echu: Hrajeme veselé písničky o nepřízni osudu

31. květen 2019

Je to více než dva a půl roku, co kytaristu Radka a bubeníka Mariana spojila záliba ve zvuku Cursed a vznikla kapela Decultivate. Ta loni vtrhla nejen na scénu extrémních kytar silou orkánu, devítiminutový debut Milovat patřil k nejvíce skloňovaným albům zdejší kytarové scény. Teď na něj Decultivate navazují splitem se spřízněnou haifskou kapelou Östra Torn.

V mezičase se Decultivate rozrostli ze tří členů na čtyři, ke změně došlo i na postu zpěváka, kdy se z hostujícího vokalisty (poslední skladba na Milovat) stal frontman. „Řekli jsme si, že nebudeme dělat hudební kompromisy,“ připomíná kapela svůj étos, který ani aktuálně nijak neporušuje. Jedenáct minut nové hudby (od kapely, jejíž koncerty jen tak tak dosahují dvacetiminutové délky) je znovu v každý moment průrazných, špinavých i energických. „Přidávat nás nic nedonutí,“ dodávají ke svým zběsilým koncertům.

„Jsou i části životů, které jsou poznamenány hořkostí,“ komentuje nový vokalista Zdenda textovou náplň hudby, která zde jaksi typicky funguje coby osvobozující ventil toho zlého. Decultivate můžete 8. července vidět ve společnosti The Body a Full of Hell, v srpnu pak na festivalu Brutal Assault. Sledujte Decultivate na Bandcampu a na Instagramu.

Kde vidí hranice DIY? A může se pod touhle nálepkou skrývat i správa instagramového profilu? Pusťte si Echo Viktora Paláka s kompletní sestavou kapely Decultivate.

autor: Viktor Palák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka