Deep houseový WavetroniQ

20. duben 2012

Rovnobeatových dlouhohrajících alb, která by rozhodně neměla být přeslechnuta, se za posledních pár týdnů objevilo až překvapivě mnoho. Měsíc po výletu do houseového království producenta Fort Romeau tak bude pondělní hodinka mezi devátou a desátou večerní opět tepat v pravidelném čtyřtaktovém rytmu mezi 115 a 120 BPM.

Rubrika 3in1 konkrétně představí skvělé debutové album Francise Harrise, které pod názvem Leland vyšlo v únoru na malém brooklynském labelu Scissor & Thread.

Rodák z Las Vegas nicméně není na scéně žádným nováčkem – od roku 2003 vydal více jak 30 vinylů, především pod aliasem Adultnapper. Regulérní dlouhohrající album však podepsal svým občanským jménem, patrně i proto, že má plnit funkci rekviem pro jeho otce. Často velmi minimalisticky pojatý deep house s patrnými vlivy ambientu je na desce výrazně podporován i klasickými nástroji – pianem a kytarou (na něž hraje sám Harris), cellem a především skvělou freejazzovou trumpetou. Třem skladbám (včetně úchvatného singlu Lostfound, ke kterému vzniknul i oficiální videoklip) navíc propůjčila svůj křehký hlas dánská zpěvačka Gry Bagøien. Jednou větou je Leland nadmíru podařenou nahrávkou, která se i přes nepopiratelný rytmický základ vzhledem ke své melancholičtější atmosféře a zmíněné instrumentální složce spíše než na taneční parket skvěle hodí především pro domácí poslech.



I mimo rubriku 3in1 se bude hrát prakticky ze samých nových dlouhohrajících releasů, které vyšly převážně během března a dubna letošního roku. Dvakrát zamíříme do katalogu řeckého labelu Klik Records – jmenovitě s Lee Burtonem a jeho albem Busy Days For Fools a také s velmi očekávanou novou řadovkou Metamorphosis ruského dua SCSI-9. Neméně očekávané album vydal v polovině měsíce také Claro Intelecto, a to na holandské značce Delsin pod názvem Reform Club. A zazní i producenti Oliver Schories a Desolate, kterým jejich dlouhohrající desky vyšly v březnu letošního roku u labelů Parquet Recordings, respektive Fauxpas Musik.

Playlist:
Desolate – Ambrosia [Celestial Light Beings] /Fauxpas Musik, 2012/
Oliver Schories – Amsterdam [Herzensangelegenheit] /Parquet Recordings, 2012/
SCSI-9 – Nostalgia [Metamorphosis] /Klik Records, 2012/
Claro Intelecto – It’s Getting Late [Reform Club] /Delsin, 2012/

Rubrika 3in1:
Francis Harris – Leland /Scissor And Thread, 2012/
Lostfound
Of The Field
Leland

Lee Burton – Jimmy’s Laughing [Busy Days For Fools] /Klik Records, 2012/
Larvae – Exit Strategy [Exit Strategy] /Ad Noiseam, 2012/

Spustit audio