Deska týdne: dälek

9. únor 2007

dälek jsou něco jako indie hip hopeři. V těchto dnech jim vychází nové album na značce Ipecac, kde dosud vydali většinu svého materiálu. Deska se jmenuje Abandoned Language a Radio Wave se jí celý týden věnovalo v rubrice Deska týdne. Teď vám přinášíme shrnutí pěkně v jednom. POSLECHNĚTE SI: Profil, recenzi a pohled odborníka

dälek je dnes na alternativní scéně uznávaná veličina. Míchají hip hop s netradičními žánry. Zvukově propracované aranže tvoří dokonalou hlukovou stěnu, kterou proniká silný hlas. Své místo na scéně si získali právě svým zvukem, kombinací psychedelických a industriálních motivů s hip hopovými beaty a charismatickému frontmanovi Willu Brooksovi alias MC dälekovi. Potkali se v polovině 90 let na univerzitě a krátce na to začali spolupracovat. V roce 1998 vydávají debutové album, Negro, Necro, Nekros. Poté následovalo několik dalších vydání a čerstvý počin Abandoned Language vychází v únoru 2007.
POSLECHNĚTE SI: Recenzi desky Abandoned Language

00501404.jpeg

dälek také koncertují a většina lidí co jejich koncert viděla, hovoří o pořádné živelnosti a lidově řečeno "nářezu". Zhruba před dvěma roky se o tom mohli přesvědčit i v Bratislavě. Vám zatím zbývá prozkoumat jejich poslední desku. A k tomu vám můžou pomoci názory našich odborníků.
POSLECHNĚTE SI: Pohled zvenčí od DJ Ghonzalese

Desku týdne shrneme vždy v kulturním magazínu Weekend Check Out mezi 17.00 - 19.00 hodinou s Tomášem Turkem. A najdete ji i v textové podobě zde.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio