Diagnóza F: Domácí násilí pohledem oběti

15. prosinec 2011

Radio Wave se ve svém prosincovém speciálu „Vidíme to jinak“ zaměřilo mimo jiné na téma Ženy v nouzi. Téma domácího násilí se v Diagnóze F už objevilo. Tentokrát jsme se mu však věnovali z trochu jiného úhlu – kromě odborníka, Kateřiny Mackové z občanského sdružení Acorus, přijala pozvání k rozhovoru i paní Táňa.

Příběh paní Táni je smutný i nadějný, ale co hlavně – je opravdu velmi dlouhý. Se svým manželem, nebo spíš se svým tyranem, žila více než 30 let. A stejnou dobu snášela i jeho násilnické chování, psychický teror a bití. Bylo pro ni těžké odejít – ztratila by tím možnost vychovávat jednu ze svých nevlastních dcer.

Při jejím povídání jsem cítila úzkost, mrazení v zádech a místy jsem nechápavě kroutila hlavou. Jak tohle může někdo někomu dělat… Příběh paní Táni si můžete poslechnout i vy. A když jsem nikdy neměla ambice vynášet všeobecná moudra, teď bych si jedno dovolila: Nikdo nemá právo s vámi takhle zacházet. Tak pokud prožíváte něco podobného jako paní Táňa, obraťte se třeba na občanské sdružení Acorus.

Odkazy:
Acorus – pomoc osobám ohroženým domácím násilím
Rosa – pomoc ženám – obětem domácího násilí
Koordona – Koalice neziskových organizací proti domácímu násilí
Stopnásilí.cz

Související příspěvky:
Diagnóza F: Domácí násilí

autor: Adéla Paulík Lichková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.