Diagnóza F: Jak být šťastný?

26. prosinec 2013

Odpověď na otázku, jak být šťastní, hledáme v životě dříve či později asi všichni. A hledal ji i spisovatel a blogger Tomáš Hajzler. Jedním z témat, kterými se zabývá, je svoboda v práci – to, aby lidé mohli být lidmi i při své práci. A to jistě s naším štěstím souvisí.

Svobodu v práci ale je třeba nezaměňovat s „co-chcárnou“, říká v rozhovoru na téma Jak být šťastný Tomáš Hajzler. Základní rozdíl mezi svobodou v práci a naprostým chaosem je to, že je potřeba se domluvit na tom, co kdo bude dělat. Vlastně je to hrozně jednoduché – domluvme se, respektujme se a hlavně, buďme v tom spokojení. A ještě lépe, pokud v práci děláme to, co nás skutečně baví, pro co cítíme vášeň.

O tom, jak nám ke štěstí může pomoci hledání (resp. nalezení) svého důlku, jak být spokojeni mezi lidmi a jak se oklopovat takovými lidmi, kteří nám naši spokojenost či štěstí umožní ještě lépe prožívat. Také o tom, že si někdy pleteme chuť s hladem, což náš obraz štěstí může trochu pokroutit. Nejen o tom všem byl poslední rozhovor Diagnózy F v roce 2013.

Od ledna 2014 se Diagnóza F objeví v novém formátu vysílání Radia Wave ve čtvrtek už po 18. hodině a nabídne ještě konkrétnější témata a nové rubriky.

autor: Adéla Paulík Lichková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.