Digitálních vlivů jako šafránu, Kalle vydali novou desku a zahráli z ní ve studiu Radia Wave

1. listopad 2017

Mladá dvojice Veronika Buriánková a David Zeman působili trochu vystrašeně. Do Radia Wave přišli v rámci Studio Session představit nové album, které je naší deskou týdne a také ho můžete prostřednictvím našeho webu exkluzivně streamovat. Zahráli z něj tři songy – Felid, Fear a Shadows. Saffron Hills neboli „Šafránové hory“ byste v okolí Tábora, se kterým je duo spojené, ale nenašli. Jsou spíše místem podzimní melancholie a intimity.

„Naše první nahrávka byla taková neplánovaná. Live from the Room jsme nahráli doma, živě na kazetový rekordér. Přístroj umí jenom čtyři stopy a zvuk z něho je rozhodně lo-fi. Nahráli jsme demo a ono to fungovalo,“ říká David. A my potvrzujeme. Kalle zkoušeli nahrávat i digitálně, ale široké možnosti a jistá odtažitost digitálu je spíše odradily. Album je díky staré technologii více osobní a jako by s ním Veronika a David zvali posluchače do svého obýváku. „David sháněl pásový rekordér, ale těch seřízených je hrozně málo. Asi to skupují sběratelé. Náhodou jsme na jeden narazili a tenhle mazlík nám skvěle posloužil,“ směje se Veronika, která je se zvukem nahrávky spokojená.

O milencích a vrazích. Streamujte exkluzivně nové album Kalle

Kalle

Táborská dvojice Kalle se po třech letech vrací s novou deskou. Jejich skromný kazetový debut Live from the Room, který nahráli v obýváku, způsobil na české hudební scéně velký rozruch. Aktuální nahrávka Saffron Hills vychází první listopadový týden u labelu Day After Records. Veronika Buriánková a David Zeman ji nahráli doma na magnetofonový pás – je to výrazem tvrdohlavosti, nostalgie i intimity, která skvěle vystihuje jejich hudbu. Nyní máte možnost slyšet album s předstihem prostřednictvím Radia Wave.

Kalle oslavili se Saffron Hills desetileté hudební i partnerské výročí. „Těch deset let je zachycených na našich deskách i na nahrávkách s Veenou, Nod Nod a s Kalle,“ doplňuje David společnou hudební historii táborské dvojice. „Naprosto se shodneme, jak věci hudebně dělat,“ uzavírá Veronika.

„Hráli jsme tu Felid, Fear a Shadows. Každá ta skladba je úplně jiná a všechny ukazují možnosti alba. Felid má asi lehčí text a je nejvíc rádiová. Fear a Shadows jsou o pocitech,“ říká o zahraných skladbách Veronika. O textech ani jeden moc mluvit nechtějí a tváří se trochu tajemně. Vysvětlují, že je to téma na delší rozhovor. A jak Saffron Hills zní, se můžete přesvědčit sami.

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.