Do rukou teď bereme kytary místo syntezátorů, říkají vítězové hitparády neobjevených prazdniny

31. květen 2022

Kapela prazdniny zvítězila v aktuálně skončeném ročníku hitparády neobjevených Startér. Teď z Brna a Opavy dorazili odehrát svou Radio Wave Studio Session. Vítěz Startéru získává možnost nahrát singl v profesionálním studiu a videoklip. „Zatím nad tím pouze přemýšlíme. Pořád se bavíme, jestli pracovat na něčem, co už máme v demo podobě nebo uděláme úplně nový song s producentem. Ať získáme nějaký nový vítr a načerpáme nové vlivy,” říkají o výhře členové kapely prazdniny.

První skladby začali Matěj a dva Michaelové skládat během karantény. V aktuálním ročníku Startéru soutěžili se svou úplně první skladbou 3am. Dnes už se ale jejich zvuk vyvíjí jiným směrem. „Bedroom pop jsme dělali všichni v pokoji, a proto to bylo takové smutné a pomalé. Teď už chodíme společně do zkušebny. Děláme to, co máme rádi, a teď jsou to asi trochu tvrdší věci. Není to známka toho, že odmítáme pop. Pořád to tam je. Jenom jsme teď do rukou vzali kytary místo syntezátorů,“ vysvětlují členové.

Čtěte také

A jak dnes vyhodnocují svou účast ve Startéru? „Startér nám dal zpětnou vazbu. Určitě nás to posunulo tím, že jsme se potkali s novými lidmi. Dokonce s lidmi, jejichž muziku posloucháme, říkají prazdniny. „S výhrou ve Startéru jsme nepočítali, a proto skládáme hudbu průběžně. Pořád si to z velké části děláme sami. Sami si to mícháme i produkujeme. I bez výhry ve Startéru jsme měli naplánované vydání nového singlu. Skladba 3am, se kterou jsme vyhráli, vyšla minulý rok. A to už je dost dlouhá doba, uzavírá Michael.

Je pro členy kapely prazdniny důležitá jejich prezentace na pódiu? A u kterých hudebníků čerpají inspiraci? Poslechněte si záznam Radio Wave Studio Session i rozhovor se členy prazdnin.

Související