Dominik Čejka

Externí moderátor

Na Radiu Wave moderuji pořad Hergot!.

Jsem ročník: 1978 

Na Radiu Wave zastávám práci?
Spolu s Petrem Wagnerem, Honzou Škrobem a Jakubem Ortem tvořím Hergot!. 

Předtím jsem stihl? 
Zatím nic významného; vše mám rozpracované; velkou radostí pro mě bylo působení v kapele Baby Dorado, která… snad se jednou dá opět dohromady. 

Nejraději poslouchám? 
V poslední době zejména následující písničkáře a kapely: Leonard Cohen, Tom Waits, Johnny Cash, Captain Beefheart, Nick Cave & The Bad Seeds, The National, The Black Keys, Arcade Fire, Bill Frisell, Cotton Jones, Justin Townes Earle, Josh T. Pearson, Richard Hawley, hudbu ze sbírek Alana Lomaxe, Bill Evans, Zachary Cale, WU-LYF, Nick 13, Woodsy Pride, Jonathan Richman, Phosporescent, Prodavač, The Smiths, Morrissey, New Order. Můžu sem napsat, že se mi líbí i písničky od U2? 

5 pro mě zásadních alb: 
Nelehký úkol… Zde alespoň pět – řekněme – iniciačních: 
Leonard Cohen – Songs of Leonard Cohen 
Bill Evans – Sunday at the Village Vanguard
Tom Waits – Big Time
Rainer Ptacek – Nocturnes
Jeff Buckley – Grace 

Jestli čtu, tak většinou? 
Hlavně knížky popularizující religionistická a psychologická témata; zajímají mě ale i jiné obory; oblíbil jsem si Very Short Introductions od Oxford University Press; sem tam se ponořím i do knihy z úplně jiného ranku; z časopisů snad jen Dingir (o současné náboženské scéně); recenze desek na internetu. 

Když mám volný čas, tak ho trávím? 
Poslechem hudby, četbou, hrou na kytaru, sportem, přemýšlením a pokusy o nepřemýšlení. 

K jídlu a pití mám nejraději? 
Z jídla – mexickou kuchyni, durum, vegetariánské experimenty, zapékaná jídla obecně, pizzu quattro formaggi; z pití – vodu, čaj, z alkoholu víno a pálenky. 

Co bych chtěl sdělit světu?
Lidi musej bejt různaký, jinak by se svět přestal točit. To mám od paní Hopewellové (z povídky Řádní venkované od Flannery O´Connorové).

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové