Doomentia Records ve Špíně: Víc času na metal!

15. duben 2016

Pod zemí se skrývá celý další svět. A možná je propojenější než ten na povrchu. Jedním z důkazů je jihočeský one-man label Doomentia Records. Vydává desky undergroundových metalových kapel a v zahraničí je známější než v Čechách.

„Začínal jsem na punku a oldschoolovým hardcore, už jako děti jsme s kámošema vydávali nějaký věci. Startérem bylo převydání starýho dema Törr,“ vysvětlil Lukáš, který Doomentia Records provozuje, odkud vzešel jeho nápad pustit se do vydávání metalových obskurit. Po domácích klasikách následovalo několik alb pod licencí labelu Southern Lord. „Pak už příchazely kapely samy, každej den desítky, možná stovky mailů. Bohužel musíš většinu z nich odmítat,“ dodává Lukáš. Dneska má Doomentia v impozantním katalogu zhruba 150 alb, často v hodně fajnšmekrovském provedení.

Poslechněte si povídání s Lukášem o všem, co vydávání obnáší, na jaké releasy je nejvíc pyšný a co se Doomentia chystá vypustit v nejbližší době. A nejsou to jen desky.

Vzhledem k aktuálně ohlášenému konci rožnovského klubu Vrah, jednoho ze zásadních míst pro tuzemskou DIY scénu, vám červnová Špína mimořádně přinesla taky bilanční a výhledový rozhovor se Ctibem.

Masivně našpiněný playlist ze stáje Doomentia Records:
Mordbrand – Join Them In Thralldom
Loss – Depression‘s Hammer
Korgull The Exterminator – The Path Towards Glory
Ordo Inferus – Invictus Et Aeternus
Mordbrand – That Which Crawls
Hooded Menace – Monuments of Misery

doomentia.com
www.facebook.com/DoomentiaRecords?fref=ts
www.vrah.cz


Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.