Drone Echo Jardy Petříka s dvojalbem Kylea Bobbyho Dunna

24. červen 2014

První letní Echo (a zároveň poslední s rubrikou 3 in 1 před tradičními festivalovými speciály) plulo po většinu času na velmi poklidných drone vlnách s dvojalbem & The Infinite Sadness, které na začátku června vydal u labelu Students Of Decay kanadský hudebník Kyle Bobby Dunn.

Z opravdu dlouhohrajícího releasu, který čítá celkem 19 skladeb, zazněla trojice Boring Foothills Of Foot Fetishville, Ghostkeeping Verses I–IV a závěrečná And The Day Is Dunn (And I Can Only Think Of You).

První minuty ale patřily jinému, tentokrát britskému solitérovi – Fraser Alexander McGowan, schovaný pod hlavičkou projektu Caught In The Wake Forever, zahájil pondělní drone Echo s instrumentální ukázkou Overwintering (ve většině skladeb totiž zpívá) ze svého nového alba My Family Goes On Without Me. Dvojice Deaf Center v létě vydá u labelu Sonic Pieces dvojskladbový vinyl Recount, ze kterého v Echu zazněl dlouhometrážní modern classical opus Follow Still. Ke stejnému stylu má blízko i Christina Vantzou (známá spoluprací s Adamem Wiltziem v projektu The Dead Texan), která na své druhé desce, příznačně nazvané No. 2, citlivě propojuje akustický svět smyčcových a dechových nástrojů s ambientními plochami.

Adam Wiltzie zazněl ostatně hned vzápětí, tentokrát v projektu A Winged Victory For The Sullen, který s ním tvoří ještě Dustin O’Halloran. Jejich aktuální dvanáctipalec Atomos VII představila stejnojmenná úvodní skladba. Label Kranky měl hlavní slovo i do třetice: stejně jako předchozí dvě alba i to letošní s názvem Essays In Idleness vydal Christopher Bissonnette právě na legendární americké značce. O něco hlučnější track Uniformity Is Undesirable dostal prostor před rubrikou 3 in 1.

Po velmi zklidněné patnáctiminutovce v režii Kylea Bobbyho Dunna dostal prostor jeden ze dvou zbrusu nových releasů labelu 12k – spolupráce Taylora Deupreeho se Stephenem Vitiellem, která vykrystalizovala ve společnou nahrávku Captiva. Ve stejný den, tedy 17. června, vyšla na zmíněné značce i nová deska severského dua Pjusk, na kterou určitě dojde v některém z poprázdninových Ech. Poslední minuty drone šedesátiminutovky pak uzavřel, jak jinak než velmi poklidně, Ezekiel Honig. Skladba Drafting Hindsight pocházela z jeho nového EPčka Paragraphs, které vydal pro některé možná překvapivě u letos velmi agilního labelu Nicolase Jaara Other People.

Playlist:
Caught In The Wake Forever – Overwintering [My Family Goes On Without Me] /We Live Amongst The Ruins, 2014/
Deaf Center – Follow Still [Recount] /Sonic Pieces, 2014/
Christina Vantzou – Going Backwards To Recover That Which Was Left Behind [No. 2] /Kranky, 2014/
A Winged Victory For The Sullen – Atomos VII [Atomos VII] /Erased Tapes Records, Kranky, 2014/
Christopher Bissonnette – Uniformity Is Undesirable [Essays In Idleness] /Kranky, 2014/

Rubrika 3 in 1:
Kyle Bobby Dunn – Kyle Bobby Dunn & The Infinite Sadness /Students Of Decay, 2014/
Boring Foothills Of Foot Fetishville
Ghostkeeping Verses I–IV
And The Day Is Dunn (And I Can Only Think Of You)

Stephen Vitiello + Taylor Deupree – From The Main Studio [Captiva] /12k, 2014/
Ezekiel Honig – Drafting Hindsight [Paragraphs EP] /Other People, 2014/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.