Echo Jardy Petříka s novým albem Kangding Raye

3. březen 2014

První pondělní březnové Echo ještě zůstalo v hájemství techna. Po nových deskách od Lucyho a Perca tentokrát rubrika 3in1 představila čtvrtou řadovku francouzského producenta Kangding Raye, která pod názvem Solens Arc vyšla (stejně tak jako všechny jeho předchozí) u labelu Raster-Noton.

Ve dvanácti skladbách se David Letellier s jistotou sobě vlastní pohybuje na ose noise ambient – experimentální elektronika – atmosférické dark techno a potvrzuje, že v současnosti patří mezi elitu současné inteligentní klubové produkce. V Echu zazněla trojice skladeb Evento, L’Envol a Transitional Ballistics.

O úvod se nicméně postaral jiný, zbrusu nový únorový release, a to EPčko Breathe producenta Answer Code Request, kterého vzal nově pod svá křídla berlínský label Ostgut Ton. Prostor pro dva tracky potom vzápětí dostal Gunnar Haslam. Ten po loňském dlouhohrajícím debutu Mimesiak přišel v lednu letošního roku s dvanáctipalcem Porte Maillot (vydaným opět labelem L.I.E.S.), ze kterého zazněly, pro lepší představu jeho eklektičnosti, první a poslední ze čtyř tracků, které obsahuje. Belgicko-italské sonické duo Lumisokea (připomínající svou produkcí například tvorbu Emptyset) se po dvou albech na značce Eat Concrete v loňském roce přestěhovalo k agilnímu labelu Opal Tapes a právě u něj se v lednu objevilo pětiskladbové EPčko s názvem Apophenia, které v Echu reprezentoval rytmičtější track Eleven.

Kangding Ray nebyl jediný zástupce francouzské scény prvního březnového Echa – před třemi skladbami z alba Solens Arc dostal prostor ještě o poznání hlučnější a agresivnější techno producent Paul Régimbeau aka Mondkopf, reskpektive jeho loňský vinyl The Nicest Way vydaný u Perc Trax.

Neméně výživné noise techno se už v letošním roce urodilo i v Japonsku, respektive Srbsku (sic!). Yuji Kondo totiž svůj nový dvanáctipalec Cycles, Children and Islands vydal právě na srbském labelu Genesa Records. Čas prvního releasu labelu Tectonic v roce 2014 přišel v samotném závěru Echa – spolupráce dua Pinch a Mumdance vykrystalizovala ve zmutovaný dubstep verze 3.0. Z dvojskladbového vinylu zazněl track Whiplash.

Finální zklidnění pak obstaral Francis Harris skladbou Lean Back ze své skvělé druhé dlouhohrající desky, která vyšla téměř na den přesně po dvou letech od debutu Leland. A stejně jako ten, bude i nahrávka Minutes Of Sleep zcela zaslouženě představena v dalším vydání rubriky 3in1.

Playlist:
Answer Code Request – Ghostes [Breathe EP] /Ostgut Ton, 2014/
Gunnar Haslam – Fleuve [Porte Maillot] /L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems), 2014/
Gunnar Haslam – Archives [Porte Maillot] /L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems), 2014/
Lumisokea – Eleven [Apophenia] /Opal Tapes, 2014/
Mondkopf – Ruins [The Nicest Way] /Perc Trax, 2013/

Rubrika 3in1:
Kangding Ray – Solens Arc /Raster-Noton/
Evento
L’Envol
Transitional Ballistics

Ducerey Ada Nexino – Mouth Of Which [Cycles, Children And Islands EP] /Genesa Records, 2014/
Pinch & Mumdance – Whiplash [Turbo Mitzi/Whiplash] /Tectonic, 2014/
Francis Harris – Lean Back [Minutes Of Sleep] /Scissor And Thread, 2014/

Spustit audio