Echo Jardy Petříka s novými alby Lucyho a Perca

24. únor 2014

Poslední únorové Echo představilo, stejně tak jako v předešlém vydání, ve zdvojené rubrice 3in1 hned dvě nová alba. V obou případech šlo o druhé řadové desky producentů vydané 17. února u jejich vlastních labelů. Luca Mortellaro aka Lucy, respektive Alistair Wells aka Perc. Churches Schools And Guns versus The Power And The Glory. Dva přístupy k současné, experimentálnější podobě techna ovlivněné industrialem, dark ambientem i noisem.

Úvodní track obstaral rovněž Lucy – z jeho nové desky zazněl track The Self As Another v remixu Eomaca, neboli jedné poloviny dua Lakker. Následovala spolupráce nyní už jednočlenného projektu Ancient Methods Michaela Wollenhaupta a dvojice Richard Oddie / Christina Sealey, která funguje na scéně už od poloviny 90. let pod aliasem Orphx. Nová akvizice zmíněného tria se jmenuje Eschaton a z eponymního EPčka, které vyšlo u belgického labelu Token, zazněl track Seven Signs. Nový dvanáctipalec vydal v letošním roce také James Ruskin, legenda londýnského techna, na labelu Blueprint, který v roce 1996 spoluzakládal s Richardem Polsonem. V Echu zazněl atmosféričtější track Emotion Erode.

Poslední minuty patřily už výrazně klubovější podobě techna. Debutové album Black Light Spiral si (jak jinak) na vlastním labelu Hemlock Recordings vydal Jack Dunning aka Untold. Temně laděné, špinavé techno vize s častými vokálními samply představil track, stylově trochu odlišný od zbylých sedmi, minimalisticky sevřená, dunivá parketovka Doubles. S novou dlouhohrající nahrávkou přišel v únoru také Kangding Ray, stále věrný labelu Raster-Noton, u kterého vydal všechny své řadové desky. Na Solens Arc David Letellier pokračuje v roubování experimentálních prvků do techno rytmiky, nezapomíná na budování atmosféry a daří se mu to na výbornou – bližší představení jeho čtvrté řadovky v první březnové rubrice 3in1 je prakticky povinností. Jako upoutávka byla na úplný závěr posledního pondělního únorového Echa vybrána skladba Amber Decay.

Playlist:
Lucy - The Self As Another (Eomac Rmx) [Churches Schools And Guns Rmxs] /Stroboscopic Artefacts, 2014/
Eschaton - Seven Signs [Eschaton EP] /Token, 2014/
James Ruskin - Emotion Erode [Slit] /Blueprint, 2014/

Rubrika 3in1:
Perc - The Power And The Glory /Perc Trax, 2014/
Lurch
Galloper
Horse Gum

Rubrika 3in1:
Lucy - Churches Schools And Guns /Stroboscopic Artefacts, 2014/
Human Triage
All That Noise
The Best Selling Show
Untold - Doubles [Black Light Spiral] /Hemlock Recordings, 2014/
Kangding Ray - Amber Decay [Solens Arc] /Raster-Noton, 2014/

Spustit audio