Fashionbook čítárna, Debut Gallery, MODE.CZ

12. květen 2013

Po Praze jsou v rámci projektu Kontejnery k světu rozmístěné 4 plechové buňky s různou náplní. Zastavíme se u té na Karlově náměstí, kterou Fashionbook vybavil zajímavým doprovodným programem. Běží do 1. června a propojuje literaturu, módu, životní styl a generace. Přiblížíme vám také projekt MODE.CZ, který prezentuje české návrháře v Paříži a navštívíme nový obchod s českou módou, šperkem a uměním na exponovaném turistickém místě v Praze, Debut Gallery.

Autorská čtení, prezentace malých vydavatelství a mladých autorů, workshopy psaní, typografie, bazar filmů a filmové literatury, dny módy a mnoho dalšího. Program Fashionbook čítárny na Karlově náměstí je opravdu zajímavý a stejně jako stránky tohoto nezávislého webu stojí za návštěvu. O příjemně uvolněné fúzi módy, literatury a společenského dění jsem mluvila s Anit, Kitty a Hankou. Poslechněte si všechno tu.

Pár kroků od staroměstského orloje proudí davy turistů kolem obchodu s kvalitní českou autorskou módní tvorbou, doplňky, šperky a uměním. V DEBUT Gallery potkáte mimo jiné obrazy Tomáše Němce, šperky od Zorya nebo Janji Prokič, oděvy od Mirky Horké, Kristýny Javůrkové nebo Zdenky Imreczeové a mnoho dalšího. Výběr designérů a umělců, i fungování DEBUTu v prostoru bývalé Galerie Zlatá Lilie, je v rukách Kateřiny Rezkové. Čemu se věnovala dříve, co jí k českému autorskému designu přivedlo a jaké má další plány se dozvíte v rozhovoru.

Pavel Brejcha, Jakub Polanka, Miroslav Sabo, Mirka Talavašková a další se zapojili do projektu MODE.CZ, který je představí v Paříži. Od 16. května do 8. června bude jejich práce prezentovaná prostřednictvím velkoformátových fotografií a vybraných konkrétních modelů na prodejní výstavě v pařížském Českém Centru. Díky propojení s tamní muzejní nocí doufají organizátoři ve velkou návštěvnost. Více už Petra Jungwirthová, se kterou o MODE.CZ natáčela Ema Janáčková.

02887329.png

Playlist:
Diana - Born Aggain (Jagjauwar)
Kate Boy - The Way We Are (uns.)
Gambles - Safe Side (uns.)
Soft Metals - Tell Me (Captured Tracks)
Sky Ferreira - Everything Is Embarrassing, Krystal Klear Remix (Capitol Records)
Sean Nicholas Savage - More Than I Love Myself (Arbutus)
El Perro Del Mar - Hold Off The Dawn (Control Group)
Empress Of – Tristeza, Pional remix (Terrible records)
Marissa Nadler - Ordinary World (Box of Cedar Records)
These New Puritans - Fragment Two (Infectious Music)
Alela Diane - About Farewell (Rusted Blue Records)

Spustit audio