Festival Cyklocestování 2013

22. leden 2013

Tradiční specializovaná přehlídka cestopisných besed a promítání o „cyklocestování“ a cykloturistice se bude letos opět konat v královéhradeckém kině Bio Central v termínu 2. a 3. února 2013 a ve frýdecko-místeckém kině Vlast 9. a 10. února 2013.

Festival Cyklocestování je určený nejen pro všechny „cyklocestovatele“, kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě.

Hlavním programem bude projekce legendárních cyklodobrodruhů manželů Hervéových z Francie, kteří nám povypráví o neuvěřitelném, 14 let dlouhém, cykloputování, při kterém se jim narodila dcerka, se kterou pak ještě dalších 6 let cestovali na kolech.
Prostřednictvím odborníka na české cykloregiony Martina Leschingera nakoukneme do těch nejlepších míst pro cykloturistiku, pravděpodobně nejextrémnější česká cyklistka Hanka Ebertová nás zavede do Himálají, Daniel Polman nám představí ojedinělý sportovní výkon, Radomír Krupa povypráví o sólo objezdu České republiky na handbiku či Pavel Richtr nás zavede v sedle kola na Aljašku.

Podrobnější informace a detailní program v obou městech naleznete na www.cyklocestovani.cz nebo na Facebooku Cyklocestování

autor: Pavel Sladký
Spustit audio