Fortunas Favourites: Fingerprints

5. říjen 2006

Rakouskou kapelu můžete znát především díky její spolupráci s Roe - Deer. Letos na jaře vydali své debutové album Fingerprints, se kterým momentálně objíždějí evropské turné. Zastavili se s ním i v Praze, aby podpořili křest nové desky Roe - Deer. Nemohli tedy chybět ani ve vysílání RW. POSLECHNĚTE SI: Záznam rozhovoru

V Paláci Akropolis pokřtili ve středu 4. října své nové CD s názvem "Take" pražští kytarovkáři Roe - Deer. Support jim děl vídeňský hudební objev roku, kapela Fortunas Favourites, jejíž songy znáte z vysílání Radia Wave. V Praze pokřtili své debutové album Fingerprints.

Spolupráce obou kapel začala minulý rok na podzim, když se Fortunas Favourites českému publiku představili jako předskokani Clou. K těm jsou často v některých skladbách přirovnáváni. Pod hlavičkou Fortunas Favourites se skrývají mladí Rakušané Armin, Stef, Nina, Def a Axel, kteří se dali dohromady v roce 2003. Po 3 letech existence zájem o tuto kapelu stále vzrůstá. Co nevidět spatří světlo světa jejich první videoklip, který by se měl objevit i v českých televizích. Ostatně vše podstatné se dozvíte z rozhovoru v Odpolední session.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio