Fotbal jako cesta ze slumu

25. červen 2012

23. června začal už 7. ročník kampaně Fotbal pro rozvoj. Během měsíce absolvuje mladý česko-keňský fotbalový tým turné po regionech. Sehraje exhibiční turnaje s týmy složenými ze zástupců státního, neziskového a soukromého sektoru a známých osobností.

V Keni pomáhá sociální program spojený s fotbalem například lidem v jednom tamním miliónovém slumu. Díky aktivitám MYSA se mohou mladí lidé bez prostředků stát fotbalovou hvězdou v evropských ligách, novinářem v keňských médiích nebo sociálním pracovníkem. Víc se o těchto příbězích můžete dozvědět i mimo fotbalová utkání prostřednictvím diskuzí, workshopů a dalšího programu.

Cílem kampaně Fotbal pro rozvoj je motivovat a inspirovat širokou veřejnost k tomu, aby se o tato témata zajímala a případně i pomohla. On Air představily kampaň Fotbal pro rozvoj Lucie Juříková, do studia přišla i mladá ambasadorka kampaně a dobrovolnice organizace INEX – Sdružení dobrovolných aktivit Kateřina Papežová. O keňské části projektu mluvil Francis Mutuku, manažer MYSA (keňská organizace Mathare Youth Sports Association).

Spustit audio