#freebritney. Jak informovat v médiích o duševním zdraví celebrit?

22. duben 2019

Popkulturní pořad Radia Wave se tentokrát zaměřil na dvě témata, která se v posledních dnech nečekaně provázala: Coachella a duševní zdraví celebrit. Jak působilo podle návštěvníků amerického hudebního festivalu vystoupení Kanye Westa? Který z interpretů nejvíce zazářil? A získala Beyoncé za svůj set méně peněz než nejmladší headlinerka v historii Ariana Grande?

O Coachelle se mluví v současnosti kromě nového netflixovského dokumentu / záznamu vystoupení Beyoncé Homecoming také v souvislosti s Justinem Bieberem. Ten nedávno oznámil, že si dává pauzu od hudby, aby se mohl více soustředit na rodinu a na svůj mentální klid. O to větším překvapením bylo, když se objevil na pódiu po boku Ariany Grande a oznámil, že brzy vydá novou hudbu. Možná tak došel ke stejnému závěru jako jeho kolegyně: někdy je skládání hudby tou nejlepší terapií. Podobné heslo snad v některých etapách jejího života razila i Britney Spears, která prochází v posledních měsících těžším životním obdobím. Právě na způsob, jakým o něm referují média, se moderátoři pořadu zaměřili. K čemu došli a proč už je Britney více než deset let nesvéprávná?

Už příští díl pořadu Kompot se zaměří na jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů historie, na Přátele. Vy se navíc můžete stát jeho součástí a v panelové debatě zasednout vedle herečky Hany Vagnerové a filmového publicisty Petra Cífky. Do čtvrtka 25. 4. nám zasílejte krátká videa na simon.holy@rozhlas.cz, ve kterých nám sdělíte vaši nejvíce a nejméně oblíbenou scénu z Přátel. Ze všech videí potom vybereme dvě nejlepší, jejichž autoři budou mít v živém vysílání šanci sdělit nám vlastní názor.

Kdo by mohl být tématem další řady American Crime Story? Kolik údajně prodělala Cardi B na loňském vystoupení na Coachelle? Všechny odpovědi se dozvíte poslechem celého dílu pořadu Kompot.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.