Full Moon: Vyšli jsme vstříc vox populi

3. květen 2016

Hudební časopis Full Moon vstupuje do roku 2014 v novém kabátě. Podstatných změn si ale určitě všimnete hlavně uvnitř. O vizuální i obsahové proměně Full Moonu jsme se bavili s Apačkou a Michalem Pařízkem.

„Snažili jsme se vyjít vstříc vox populi, protože jsme asi před třičtvrtěrokem dělali anketu mezi našimi čtenáři, návštěvníky webu atd., co bychom měli a mohli změnit, co jim vadí, co mají rádi atd. Výsledek byl ten, že se naši čtenáři v časopise ztráceli, nevěděli přesně, co je recenze, co profil, ... Takže jsme jednotlivé sekce dali k sobě, zpřehlednili je graficky, pojmenovali, abychom už nikoho nemátli,“ vysvětlil na úvod šéfredaktor Michal Pařízek původ nové podoby magazínu Full Moon.

Minulost Full Moonu je svázána i s dlouhými texty a absencí kratších formátů typu aktualit a přehledů. Teď se mění i tohle: „Full Moon není jen časopis, ale je to platforma pro spoustu dalších věcí. Jednou z nich je web Full Moon Zine, kam se vejde všechno to, co z různých důvodů nepojme časopis. No a my jsme chtěli větší provázanost,“ přiblížil Michal další změnu a Jana ho doplnila: „Člověk si časopis otevře a má na něj chviličku, protože je třeba v tramvaji, a když je text na dvě stránky, tak ho není schopný přečíst. Takže i proto jsme Full Moon obohatili o kratší texty.“

Full Moon je nově měsíčník a vrací se k původnímu konceptu – bude vycházet o úplňku. V každém čísle se redakce chystá předsavit jeden label, v aktuálním čísle najdete i výroční žebříčky a nově i rubriku Deska měsíce. Jaká konkrétní jména najdete ve Full Moonu, jehož číslo vyjde 16. ledna? Poslechněte si celý rozhovor!

Spustit audio