Groove, funk a jazz v Grundfunku

5. říjen 2012

Adele, Lana Del Rey, Ed Sheeran, Rihanna, Aloe Blacc, Owl City, Amy Winehouse, Cee-Lo Green nebo Kelis. To je sestava, kterou v Grundfunku běžně neslýcháte. Přesto se tuto neděli písně od některých z nich objeví.

Před měsícem námi představovaná kapela Mamas Gun si totiž vzala na „generální opravu“ svoje songy a v tomto týdnu je vydala pod souhrnným názvem Aversions na své již třetí studiové desce. A že se nejedná o jen tak obyčejné covery, to si buďte jisti. Mamas Gun spojili motivy hned z několika písní do jednoho celku a výsledek je nad očekávání slušný. Spolu s jejich novinkou si navíc představíme internetovou službu, díky níž můžete Aversions slyšet a díky které již v brzké době budete slýchat čím dál více interpretů, například i The Brand New Heavies a jejich na začátek příštího roku chystané nové album.
www.mamasgun.co.uk
www.facebook.com/MamasGun
www.pledgemusic.com/projects/mamasgun

Do Prahy přijíždí na pozvání Cabaretu Manana další celosvětově známý klubový a rádiový DJ Rustam Ospanov. Tento kazachstánský „Gilles Peterson“ navštíví 13. října poprvé Českou republiku, a to v rámci svého evropského turné, během kterého zamíří mimo jiné i do Německa, Rakouska, Anglie nebo Francie. Již více než 12 let servíruje klubovým i rádiovým posluchačům v různých částech světa vždy svěží směs jazzu, funku, soulu, latiny, brazilské hudby, boggie, disca, hip hopu nebo houseu. Pokud se vše zadaří, příští neděli očekávejte Rustama i ve studiu Radia Wave.
Rustam působí také jako prezident největšího festivalu v centrální Asii – Jazzystan (Almaty), který založil v roce 2009. Od té doby se na něm vystřídala taková jména jako Jamiroquai, Kyoto Jazz Massive, Marcos Valle, Soil & Pimp Session nebo Gilles Peterson, abychom zmínili alespoň pár z nich. Na akci vás přijde pozvat svým setem DJka Orisha (Cabaret Manana).
www.facebook.com/events/255185127918108
www.jazzystan.com
www.soundcloud.com/ospanoff

Cabaret Manana presents Rustam Ospanov /Kazachstan/
13. 10. 2012 od 22 h Palác Akropolis, Malá scéna
Support DJs : Nic Robertson (UK), Orisha & Pocoloco

Do studia zavítá také Honza Hutz, aby pozval na koncert George Portera či představil tribute album George Bensona, za kterým stojí původem francouzský kytarista Emmanuel „U-Nam“ Abiteboul spolu se svými přáteli. Jmenuje se Weekend in L.A. a kde jinde mohlo dosáhnout vrcholu žebříčků než v Japonsku. A co je v Japonsku středem pozornosti, to bývá vždy pamětihodné, a tak vás o to nebudeme chtít ochudit ani my.
www.bestofu.name/atributetogeorgebenson

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. V rubrice Groove Window tentokrát představíme kapelu, kterou u nás hrajeme pravidelně od roku 2005, ale až nyní si ji pořádně představíme. Přiblížíme si chloubu labelu Freestyle Records – Speedometer, kteří se dali dohromady v roce 1999, ale reálnou podobu autorské kapely získali až o 2 roky později. V roce 2003 jim vyšlo první a o dva roky později druhé album nazvané prostě This Is Speedometer Vol. 1 & 2 a právě prostřednictvím této rané tvorby proniknou již tuto neděli i do vašich sluchovodů.
www.speedometer-funk.co.uk
www.myspace.com/speedometeruk

02736392.jpeg
autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio