Grundfunk feat. El Ghetto vol.2

27. květen 2011

Na podzim loňského roku bylo jedno z našich vysílání poctěno výběrem Víctora Suáreze Leiry, jehož rádiový pořad El Ghetto vysílaný ve Španělsku nedávno premiéroval první single z chystané desky J.A.R.

Nyní se k načaté spolupráci s El Ghetto vracíme a v nedělním Grundfunku se tak objeví různorodá směsice španělských kapel. Tentokrát však nepůjde o projekty mladé, ale naopak se vrátíme do 70.let minulého století, kdy funk byl ještě čerstvě narozené dítě. Předvedeme si, že už tenkrát funk navštívil v této zemi pár hudebních skupin. Ale jak už to tak bývá, každá si s děckem pohrávala jinak. Jak, na to vám odpovíme právě tuto neděli od 22 hodin na Radiu Wave.

Milovníci nu-jazzu, funku a acid jazzu jistě uvítají set, který pro Grundfunk namíchal DJ Ollgoy z DJského uskupení Tawatt DJs.

Co se asi tak stane, když nejeden známý světový hit dostane kabát 8bitového zvukového aparátu? Nemusíte to jít hned teď zkoušet zjistit – od toho jsme tu my, abychom vám to pomohli zprostředkovat. Stane se tak díky duu Robot and the Wizard, které v dubnu tohoto roku vydalo pod názvem Chapter One své album plné coverů. Najdete na něm hity Jamiroquai, Stevieho Wondera, Michaela Jacksona, ale třeba i Paula Simona či Radiohead. Směsice celkem 17 písní je poměrně pestrá a poslechnout si ji může opravdu každý, neboť album je ke stažení zdarma. V neděli ukázkami z této desky vyplníme rubriku Groove Window.

02348414.png

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.