Grundfunk nadělí boogie, funk, soul i afrobeat

27. říjen 2011

Jak možná dobře víte, vydavatelství Tokyo Dawn Records nám v poslední době dělá velkou radost.

A nejenom nám, ale i svým posluchačům obecně. Letos jsme se od něj dočkali jak na jaře vydaného pokračování kompilace The Heart, tak nyní druhého výběru zaměřeného tanečněji. The Boogie Volume 2 vás nenechá klidným a těch 17 tracků, které obsahuje, vás roztančí. A my se vám to již tuto neděli pokusíme dokázat, tak si doma udělejte prostor!

Rubriku Groove Window opanuje Ben Westbeech. Tento pán je sice vyučeným cellistou, ale učaroval mu taneční svět, a tak se vydal na svou kariérní cestu nejprve jako DJ, aby nakonec skončil i za mikrofonem. Na kontě má již 2 desky, na první je větší vliv soulu, na té druhé zase houseu. Vzhledem k tomu, že je Ben poměrně excelentní vokalista, si zaslouží vaši pozornost.

Letos dáváme rodině Fela Kutiho velký prostor. V dubnu jsme vám představili nejmladšího Seuna a teď pro změnu dojde na toho nejstaršího. Femi Kuti je totiž stejně jako minulou neděli Bootsy Collins a před měsícem Chaka Khan jedním z interpretů, jejichž část vystoupení na letošním ročníku Montreux Jazz Festivalu máme díky Evropské vysílací unii (EBU) k dispozici. Pestrost nedělního Grundfunku tak doplníme o afrobeat a nejstaršího syna pionýra tohoto žánru. Na festival v Montreux se ale zdaleka nepodíváme naposledy, ještě vás čekají tři esa v rukávu.

02470374.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka