Grundfunk nadělil pod stromeček 28 vánočních groovy skladeb

28. prosinec 2022

Vysílání na první svátek vánoční prostě není možné absolvovat bez skladeb, které atmosféru těchto svátků dotvářejí. I letos se jich pár v groovy rybníčku urodilo a kam jinam je zařadit než právě do tohoto dílu Grundfunku. Tady najdete pár odkazů na novinky, ze kterých jsme letos čerpali.

Kompilace Santa's Funk & Soul Christmas Party Vol. 4 obsahuje rozmanitý výběr obskurních vánočních písní. Garážový funk, melancholický soul, rap i old school hip hop v celé své vánoční kráse poslouchejte třeba tady.

Ida Nielsen přispěla do vánočního mlýna skladbou Funk in the Xmas Trunk.

Veselé funkové Vánoce přejí ze Švédska také M-Rock & Wefunky band.

Bootsy Collins si k natočení vánoční skladby Boot-A-Claus přizval členy jeho talentové stáje včetně Fantaazmy, Baby Triggy, Garyho „G7“ Jenkinse a Dreiona. Singl je oslavou Vánoc a pokračováním mise Bootsy’s Funk Not Fight, jejímž cílem je šířit mír a lásku prostřednictvím hudby. Album Funk Not Fight má vyjít v roce 2023 a bude obsahovat hudbu začínajících umělců, rapperů, básníků, zpěváků a instrumentalistů, kteří mu zašlou svoji hudbu k uvedení na albu. Více informací o projektu najdete tady.

Modlím se, aby vám písně na tomto albu přinesly mír, radost a štěstí, které si zasloužíte,“ říká k albu The Magic of Christmas zpěvačka Martha High. 

Playlist dílu najdete tady.  

Spustit audio