Grundfunk představuje spojení Dana Bárty s Rozhlasovým Big Bandem Gustava Broma

7. listopad 2021

K Danu Bártovi jsme nadělili i další várku groovy novinek – do playlistu se tak dostali například STR4TA s remixem skladby Aspects, Incognito se singlem Feels So Good feat. Maysa z chystané výběrovky nebo Diana Ross se skladbou I Still Believe pocházející z její nové studiové desky Thank You.

Tentokrát jsme odstartovali remixem skladby Method Funk od M-Rocka a jeho Wefunky Bandu, který pro ně přetavil do povedeného remixu Opolopo.

Cory Wong si s kapelou zahrál v legendárním Paisley Parku a naštěstí nás o takto vzniklou session neochudil, takže si ji můžeme užít třeba tady:

Podívejte se i na video ke skladbě Dean Town natočené během zmiňované The Paisley Park Session:

Multiinstrumentalisté Shawn Lee a Nichol Thomson spojili síly a vytvořili album Studio City pod značkou The Superhighway Band. A prostřednictvím dvou ukázek z něj jsme si je představili v pravidelné rubrice Groove Window. S celou deskou se můžete seznámit tady:

Rozloučili jsme se prostřednictvím ukázky z výběrového dvojalba Gregoryho Portera Still Rising – The Collection, na kterém je průřez jeho dosavadní kariérou, pár novinek i spousta duetů a spoluprací, na kterých v posledních letech pracoval. Celé album můžete poslouchat třeba tady:

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.