Grundfunk přivítal podzim funkem

26. září 2021

V playlistu se mimo jiné objevili Nils Langren, Chic, Nik West, Anthony Hamilton, Brian Culbertson a také pár kousků z katalogu Dôme Records – remix skladby How Long od Jarroda Lawsona, pod kterým je podepsaný Michele Chiavarini, a také novinka od Full Flava, kterou je předělávka skladby Get Down Saturday Night s hostující zpěvačkou Chantay Savage.

Secret Night Gang tentokrát vyletěli do éteru mezi prvními, protože jejich skladba Captured se nedávno dočkala několika povedených remixů. Všechny si je můžete poslechnout tady:

Novou desku vydal v polovině září tak trochu nečekaně a bez velkého ohlášení varhaník a multiinstrumentalista Cory Henry. Jmenuje se Best of Me, ale nelekejte se, nejde o „bestofku“. Henry ze sebe jen chtěl vydat to nejlepší a většina toho, co na desce uslyšíte, je dílem právě jeho samotného. Všech jedenáct skladeb najdete třeba v tomto playlistu.

Kapela The Cool Notes byla aktivní především v první polovině 80. let, ale i dnes na její skladby vznikají remixy. My jsme si ji představili v pravidelné rubrice Groove Window, a to především kvůli zpěvačce Heather Haywood, která nedávno hostovala na desce dua A-P Connection a zanedlouho ji uslyšíme i na novince Disco Single dua Cool Million.

Další album, které během září spatřilo světlo světa, je The Luxury of Time od britské kapely The Fontanas, kterou z našeho vysílání zaručeně znáte. Novinku si můžete poslechnout a případně podpořit na jejich bandcamp profilu.

The Blow Monkeys & Dr Robert oslavují letos 40 let kariéry a k tomu si nadělili novou desku Journey To You, ze které jsme zahráli skladbu One More Time. Celé album je k poslechu zde:

Manželské duo The APX má venku konečně novinku Lucid Dream 2.0, která předznamenává jejich dlouho očekávané album, jehož název ani datum vydání stále neznáme, ale věříme, že se brzy dočkáme. Mezitím si dejte klip ke zmíněnému novému singlu:

Zpěvák Anthony Hamilton vydal novou desku Love Is the New Black, z níž jsme do vysílání vybrali právě titulní skladbu. Celé album pak najdete k poslechu třeba tady:

Playlist dílu najdete tady.

autoři: DJ Maceo , Viktor Mašát | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.