Grundfunk s třístovkou na triku

7. říjen 2011

Ne, nebudeme se hrnout do žádné bitvy, protože 300 není počet odhodlaných bojovníků, ale pořadové číslo nadcházejícího vysílání našeho pořadu. A v rámci něj dojde snad ke všemu, co je za léta vysílání u nás obvyklé. Ve studiu přivítáme hosta, dojde pochopitelně i na rubriku Groove Window a z nevysychající studnice Evropské vysílací unie vylovíme jednu čerstvou perlu.

Kapelník TOP Dream Company Petr Harmáček si pro nás tentokrát připravuje malé překvapení. Do studia totiž hodlají TOPáci dorazit v úplně jiné sestavě než kdykoliv předtím a lze tak očekávat zcela odlišný zážitek. Čekat můžete nejenom více dechových nástrojů, ale i aktuální pozvánku na nadcházející koncerty. Budeme si povídat o změnách v kapele a jejím vůbec prvním klipu, v němž si zahostoval i Michael V. z J.A.R, který se zároveň stal kmotrem videa. V této roli jej ostatně můžete potkat i na nadcházejícím křtu (den po odvysílání premiéry Grundfunku) v pražském Lucerna Music Baru, kde TOP Dream Company své podzimní koncerty odstartuje.



D'Influence nebo někdy také D-Influence či D*Influence je označení pro produkční tým a později kapelu, za kterou stojí muzikant a producent Kwame Amankwa Kwaten a studiový hráč na saxofon Steve Marston. Společně s dalšími kolegy nahráli na začátku 90. let demo snímky, s kterými neměli u žádného vydavatele úspěch, a tak si je nakonec do finální podoby uvedli sami a také sami vydali. Díky tomu si jich konečně labely všimly a nastartovala se jejich slibná kariéra. V neděli si uděláme průřez jejich tvorbou a povíme si o nich víc.

Když se řekne Montreux Jazz Festival spojený s vysíláním, tak každý, komu název jednoho z nejzajímavějších evropských festivalů něco říká, jistě zpozorní. Poslední roky se totiž festival v Montreux nebojí prezentovat i navenek a pro EBU (Evropskou vysílací unii) si připravil ukázky z koncertů spousty umělců. My jsme pro vás do třístého Grundfunku vybrali nahrávku z koncertu Chaky Khan a v rámci ní odstartujeme malé podzimní vzpomínání na zmíněný festival. Tuto neděli to nebude naposledy, kdy se do švýcarského městečka vrátíme nasát atmosféru červencových dní, ve kterých se MJF každoročně odehrává.

02453887.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka