Grundfunk volá: Hurá prázdniny!

1. červenec 2011

Hlavní přísadou prvního prázdninového Grundfunku nemůže být nic menšího než námi dlouho očekávané album britských Down To The Bone, které se jmenuje The Main Ingredients.

Kromě instrumentální soulfunkové smrště Down To The Bone vás omámí i zpěvačka ze stáje Incognito Imaani Saleem, která hostuje hned v několika skladbách. Aby toho nebylo málo, zbylo nám z minulého vysílání pár ukázek z nového alba dua Smoove & Turrell, takže jejich Eccentric Audio proženeme digitálním přenosem též.

Sly Stone potřebuje po letech vydělat nějaké peníze, a tak se hrstka jeho kamarádů rozhodla, že mu pomůže. Hity Sly & The Family Stone se na nás v brzkém budoucnosti vyřítí v podobě duetů se zvučnými jmény a tím prvním do světa vystřeleným singlem je Hot Fun In The Sumertime v podání nikoho menšího než Bootsyho Collinse osobně. Podobně jako minulý rok vás tedy na začátku prázdnin seznámíme s tím, o co byste neměli během nich přijít a co můžete očekávat po svém návratu z dovolených. Již teď totiž víme, že září bude opravdu narvané k prasknutí nově vydanými nahrávkami!

02378155.jpeg

Rok se s rokem sešel a máme opět Prince v Evropě. Ve čtvrtek se předvedl ve Francii, v sobotu je v Polsku. Pro letošní rok si vybral opět mladý, neokoukaný a hlavně talentovaný doprovod – zpěvačku a kytaristku Andy Allo. Pro nás to znamená jediné: máme ideální objekt do rubriky Groove Window, ve které si Andy představíme a zahrajeme si z její dva roky staré debutové desky UnFresh.

02378156.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.