Grundfunk zve na festival Jazz Open Ostrava

29. srpen 2021

V roce 2014 se poprvé objevil v našem playlistu a od té doby ho pravidelně hrajeme. Řeč je o Philipu Lassiterovi, který ve čtvrtek 9. září poprvé zavítá koncertovat do Česka.

Cimafunk si určitě brzy představíme v pravidelné rubrice Groove Window. Pro dnešek tak pro vás máme spolupráci s Georgem Clintonem ve skladbě Funk Aspirin, kterou produkoval Jack Splash.

Britské duo multiinstrumentalistů a producentů vystupující pod názvem Jungle, které zavítalo v roce 2019 na pražský festival Metronome, má venku svou třetí studiovou desku Loving In Stereo. Poslechnout si ji můžete třeba tady:

Philip Lassiter zavítá ve čtvrtek 9. září poprvé do Česka. Jeho koncertní premiéra se odehraje na festivalu Jazz Open Ostrava, a tak jsme mu věnovali prostor, který si určitě zaslouží. Zahráli jsme z jeho autorských desek a došlo i na spolupráce s ostatními muzikanty.

Pravidelná rubrika Groove Window tentokrát představila prostřednictvím ukázek z desky Alive zpěváka, saxofonistu a producenta Jaye Nemora s jeho nejnovějším projektem Jay Nemor And Electrified.

Desky The Luxury Of Time jsme se asi mohli dočkat už loni, ale znáte to – pandemie a tak podobně. Na druhé album britských The Fontanas jsme si tedy museli chvíli počkat, ale už 17. září ho máme konečně venku!

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.