Hergot!: Mříž a kříž

18. srpen 2013

Po nějaké době se moderátoři Hergot!u vracejí k tématu života za mřížemi, tentokrát ale z úplně jiného úhlu. V ohnisku zájmu Dominika Čejky, Jana Škroba a Petra Wagnera je životní příběh Davida Vavříka, jehož přímé a svou otevřeností fascinující vyprávění o kriminálnickém životě a následném obrácení naplnilo hergot!í tým důvěrou, že se zázraky přece jen občas dějí.

Rozhovor o čerstvé víře, která znovu vrací do hry pozapomenutou devízu křesťanství jménem „milost“, snad bude dobře ladit k letnímu optimismu, příští téma, jak moderátoři slibují, bude totiž podstatně temnější.

Jaká zazněla hudba? Elvisův Jailhouse Rock je retro povinností, The Clash (I Fought the Law) byste asi čekali, Soup Dragons už méně a Loretta Lynn si dost možná na Radiu Wave navzdory svému legendárnímu postavení odbyla premiéru.

autoři: Petr Wagner , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.