Hergot! Radia Wave. Nejzábavnější show o víře, kterou si dokážete představit

22. listopad 2016

S podcasty se v posledních dvou letech roztrhl pytel, ty nejúspěšnější, jako třeba americký seriál Serial, poslouchají miliony lidí, své vlastní podcasty nahrává i spousta amatérů. Jeden z nejzábavnějších pořadů na Radiu Wave se věnuje něčemu, u čeho byste smích nečekali. Je to Hergot!, neortodoxní pohled na duchovní záležitosti v souvislosti s děním světským. Chcete ho mít vždy při ruce?

Každý týden tři z pětice Dominik Čejka, Jakub Ort, Jan Škrob, Fatima Rahimi a Petr Wagner probírají události, ve kterých se společenská témata prolínají s náboženskými a naopak. Spolu s vybranými hosty z oboru religionistiky, teologie, sociologie či umění tvůrci nabízejí nečekaný pohled na duchovní záležitosti. Aktuální témata jsou vyvážena připomenutím všech zásadních tuzemských náboženských svátků i milníků v dějinách světové spirituality.

Nejjednodušší cesta, jak si Hergot! i ostatní pořady, rubriky i magazíny poslechnout, je podcastovat je (pořady se vám pak rovnou stáhnou do vašeho mobilu – až se tak stane, tak vám přijde upozornění). Pokud si ale do své aplikace na spravování podcastů chcete přidat jednotlivé pořady z naší nabídky, můžete to udělat přes naši stránku podcastů. Bohužel tu ale kvůli autorským právům nenaleznete většinu hudebních pořadů. V seznamu si najdete svůj oblíbený pořad a otevřete ho v aplikaci podle vlastní volby. Zbytek závisí na funkcích konkrétní aplikace, ale automaticky stahovat nové díly vybraného pořadu by vám měly umožnit všechny.

Čtěte také

Stránka Podcasty.rozhlas.cz vám umožní spojovat jednotlivé pořady ze všech rozhlasových stanic do výběru dle vlastního gusta.

autor: Radio Wave
Spustit audio