Hergot!: Slovo se stalo tělem

22. prosinec 2013

Na poslední adventní neděli se Jakub Ort, Petr Wagner a Jan Škrob rozhodli podívat na jeden velmi důležitý aspekt vánočního příběhu a křesťanství vůbec: na vtělení. Bůh se v Ježíši Kristu stal člověkem, přijal lidské tělo. Narodil se Kristus Pán, veselme se. Proč se to ale stalo? Jak je to možné? A proč je to tak důležité?

Záhada, paradox, ale především zázrak. Tak by se snad dalo popsat jádro příběhu o miminku v jesličkách, které – i když bylo zcela člověkem – bylo zároveň také zcela Bohem. Bohem, který sestoupil do lidského světa. A k tomu potřeboval tělo stejně jako my všichni.

I když na zapeklité otázky, které tento příběh v člověku vyvolává, jasné odpovědi rozhodně nenajdeme a nenabídneme, vnesl rozhovor, který s doktorandem Evangelické teologické fakulty Tomášem Živným natočil Jakub Ort, do celé věci trochu víc (vánočního) světla.

V netradičním vánočním playlistu jsme pak nabídli Fugazi nebo Marnie Stern a dokonce i The Residents.

autoři: Petr Wagner , Jakub Ort , Jan Škrob
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.