Hormony se bouří. Deadpool s Wolverinem jich mají plnou hlavu

2. srpen 2024

Zatracená krvavá láska nerezaví, řekli si pohlaváři od Disneyho a povolali na záchranu potápějící se lodi Marvel hned dvojici hrdinů z jiných vesmírů. Jednoho vytáhli z prodejny ojetin, toho druhého rovnou exhumovali z hrobu. Nic jiného už jim nezbývalo, komentují strategický tah zkušení nekromanti a mistři slepých uliček z Čelistí.

Poslední filmy z dílen studia Marvel nemají v Čelistech ustláno na růžích, ale na hřebících z adamantia. Básnickou hůl nad nimi zlomil i dlouholetý fanoušek Vít, který aktuální dostaveníčko Wolverina s Deadpoolem otevřeně označil za záchrannou brzdu, za kterou musel Disney zatáhnout. Výsledný film spadá, podobně jako většina členů čelistního ansámblu, do kategorie Misfit Toys.

Podle hesla „když to nejde mladým, vyhrab svoje mrtvé“ spojuje režisér Shawn Levy dva protichůdné superhrdinské charaktery do něčeho, co pivní kočí Tomáš shrnuje jako „ultimátní bromance“. Vít spokojeně přidává, že stárnoucí nerdi konečně dostávají to, nač marně čekají od skvělé Endgame: „Jak kdyby si pohlaváři od Disneyho pročetli všechny hejty v diskusích a pak je vložili do úst Deadpoola.“

Je to sice ultimátní fanservis, jehož hodnota stoupá v závislosti na tom, jak máte marvelovky nakoukané včetně dávných (často poloslepých) uliček, přesto i díky faktoru Jackman servíruje plnohodnotný koktejl plný pubertálních hormonů a kvalitní akce. Nové studio možná zakázalo Deapoolovi šňupat bílý prášek, varlata mu ale ponechala na místě. „Jen by mě zajímalo, co s tímhle přístupem hodlají dělat do budoucna,“ táže se přemýšlivě Vít.

Zároveň ale tuší odpověď. Na rozdíl od něj Hugh Jackman svou práci skutečně může dělat do devadesáti.

Má větší sílu Twister, nebo Glen Powell v kovbojském klobouku? Kolik se v Zahradníkově roce urodilo česneku? Není Zatracená krvavá láska spíš proklatě chudokrevná? Kolik zelených musíte mít v hlavě, abyste přežili druhou pubertu? Propíchne více rozkroků Deadpool, nebo Wolverine? Ponořte se do světa Čelistí, kde neexistuje dospělost!

Spustit audio

Související