Hudební publicista Pavel Kučera: Masáky dělám na másle s kmínem

12. říjen 2023

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl novinář, hudební kritik a moderátor Pavel Kučera. Zajímalo nás, zda si myslí, že je užitečnější kšiltovka, nebo sluneční brýle a taky jsme sondovali, co je podle Pavla Kučery nejmenší problém současnosti.

Protože houbová sezóna je v plném proudu, vyptávali jsme se Pavla i na jeho oblíbené houby. Prý má rád masáky neboli růžovky, které následně dělá na pánvičce na másle a s kmínem. Kromě hub jsme probrali taky módní oblečení, rady, jak být šťastný a nejhorší smrad na světě.

Písničku do hudebního okénka tentokrát vybral sám host. Pavel Kučera zvolil skladbu 21st Century Boy od kapely Sieg Sieg Sputnik. Proč zrovna tohle? To si poslechněte v rozhovůrku.

Na jaké orgány byste si podle Aleše měli dávat pozor v závislosti na vašem znamení zvěrokruhu? Jakou rasou psa by se Pavel Kučera chtěl stát a proč by to byla kočka? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem s jedním ze zakladatelů hudebních cen Apollo.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.