Hudební tip: Anna Vaverková si na cestě do Švédska oblíbila Phoebe Bridgers

2. březen 2023
Tip

Anna Vaverková v rámci sólové tvorby zažívá skvělý rok. Pro své intimní, dojemné i pichlavé písničkářství, které je ke slyšení na debutovém EP Roztomilá holka, si vysloužila nominace na hudebních cenách Vinyla a cenách hudební kritiky Apollo. Nedávno, mimo jiné s čerstvým singlem Já tě mám, vystoupila živě v našem proskleném studiu během další Radio Wave Studio Session. Teď má navíc na cestě dlouhohrající album. Která jména řadí mezi své hudební tipy?

„K Phoebe Bridgers jsem si hledala strašně dlouho cestu. Nejdřív mě to nebavilo, ale přes dvanáctihodinovou cestu do Švédska vlakem jsem ji měla puštěnou v nějakym playlistu nonstop, a pak už jsem ji nemohla přestat poslouchat,“ říká Anna o své trnité cestě k tvorbě americké písničkářky, která má na svém kontě čtyři Grammy nominace.

Jako druhý tip vybírá nejnovější album kanadského hudebníka Andyho Shaufa nazvané Norm, které jí prý ve studiu pravidelně pouští Liam Blomqvist. Ten s ní jak na pódiu, tak i při nahrávání dohromady tvoří kapelní duo. „Jsem nucená to poslouchat, ale je to hezká hudba, takže mi to nevadí,“ přiznává.

Jaké společné prvky mají obě hudební doporučení od Anny Vaverkové? Poslechněte si celý hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Související