Internet je nemocný. „Zdeformovaly tě plastiky, ne roztroušená skleróza,“ píšou lidé herečce Christině Applegate

24. leden 2023

Těžké a chronické nemoci se bohužel nevyhýbají nikomu. Známí lidé se navíc často musí bát nejen špatné diagnózy, ale také zlých reakcí masové veřejnosti. Své o tom ví například herečka Christina Applegate, která před rokem a půl oznámila, že trpí roztroušenou sklerózou. Poslechněte si nový díl podcastu Kompot.

„Udělala jsem chybu a podívala jsem se do komentářů pod článkem o mně a mých dětech, které mě doprovázely na ceny Critics Choice Awards,“ napsala jedenapadesátiletá americká herečka na svůj Twitter. Sdílela tam poznámku o tom, že její tělo nezničila roztroušená skleróza, ale „špatný plastický chirurg“. Applegate byla nominovaná na cenu za hlavní roli v seriálu Dead to Me.

Nelichotivé poznámky o váze zase nedávno komentovala Selena Gomez, která trpí autoimunitní chorobou lupus. Nemoc jí poškodila ledvinu, takže musela v roce 2017 podstoupit transplantaci. Poslechněte si Kompot o tom, kdo nás edukoval o „neviditelných“ nemocech, jako je endometrióza nebo lymská borelióza.

Dne 14. února vás zveme do kina na Deník Bridget Jonesové! Kupujte lístky a vymýšlejte si svůj převlek. Tématem jsou samozřejmě „dě-ky a faráři“. Anebo ne? Více zjistíte na facebookové události a sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio