Iva Pazderková: Chtěla bych být stanem

21. duben 2021

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát telefonovali herečce, moderátorce a stand-up komičce Ivě Pazderkové. Ivana s Alešem na ní mimo jiné vyzvídali, v čem spočívá soutěž v bikini fitness, které se Iva minulý rok účastnila. Z rozhovoru vyplynulo, že by se podobného klání v plavkách mohl účastnit i Aleš. Musel by se ale trochu snažit a nejíst pořád topinky.

Jako tradičně jsme se ptali i na to, jakým kusem oblečení by se sympatická milovnice cvičení chtěla stát. „Já bych asi byla nějaký kus funkčního oblečení… Nebo bych chtěla být stanem. Prostě něčím, s čím člověk v podstatě přežije,“ vysvětlila pragmaticky Iva do řeči si věčně skákajícím moderátorům.

V hudebním okénku Aleš představil skladbu Be My Lover z roku 1995. Za hitem, u kterého se můžete krásně svíjet i dnes, stojí duo La Bouche. To dal dohromady slavný producent Frank Farian, který mimo jiné založil taky Boney M a Milli Vanilli. „Škoda, že nevymyslel taky nějakou kapelu pro nás s Alešem,“ stýská si Ivana, ale to se nedá nic dělat.

Jaké zvíře se Ivě Pazderkové hnusí, jakým dnem v týdnu by se chtěla stát a jak se vyrábí zmrzlina z morčete? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a rozšiřte si obzory.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.