Radka Třeštíková: Kunu jsem nikdy neviděla, ale strašně často ji slyším

3. březen 2021

Ivana s Alešem se tentokrát ve své prapodivné rubrice Brambora s vejcem dovolali spisovatelce a blogerce Radce Třeštíkové. Oba latentní spisovatelé na ní hned vyzvídali, jak na to, aby člověk napsal čtenářsky úspěšnou a hodně prodávanou knihu. Zajímalo je ale i to, jestli je pověrčivá a zajímá se o horoskopy.

Rodačka ze Zlína prý horoskopy sleduje a baví ji mimo jiné proto, že se na ně dá leccos svést. Své totemové zvíře prý ale zatím nezná. Z oblasti živočichů samozřejmě také nemohla nepadnout otázka, jaké zvíře se autorce knihy Bábovky hnusí. Radka prý nemá ráda myši, potkany a kuny. I když posledního zmiňovaného tvora nikdy neviděla, často ho slyší a představuje si ho jako monstrum, které prožere strop.

V hudebním okénku jsme provětrali sladkou píseň Cheri Cheri Lady od německého dua Modern Talking. Ivana s Alešem kromě zvukové stránky hitu cení i skvělý videoklip plný luxusních módních tipů. Takhle by se mělo chodit do vysílání Radia Wave, míní oba.

Co má Radka Třeštíková společného s Alešem, kromě toho, že se narodili ve stejný den a rok? Jak se bude jmenovat knižní bestseller, na kterém Aleš začíná makat? A proč mu Ivana jako název navrhuje Alešovy chlupaté knedlíky a případně Náprstek trpělivosti? Pusťte si Bramboru s vejcem a dozvíte se to.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.