Jak založit kapelu? Naperte do sebe čaj a rozezvučte kytárky

10. červenec 2024

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly dvojici žen-kamarádek, Magdalenu a Dagmar, se kterými probíraly poněkud surreálná témata - jak vzniklo jejich přátelství díky rozhovoru ve vánici a proč jsou koně jiní než ostatní zvířata. 

Dagmar s Magdalenou se do podcastu Buchty přihlásily samy a jak se ukázalo, tak navíc ani nebyly dlouhodobé kámošky, ale viděly se před tím cca pětkrát. Ženy vyprávěly o tom, proč a jak si spolu založily kytarovou kapelu - během prvního, více než tříhodinového rozhovoru po telefonu, došly k tomu, že se nechtějí poprvé setkat nějak nudně, ale umělecky - a využily svou znalost hry na tzv. kejtru. Začaly improvizovat a jamovat u čajíku a hle, vydaly i hmatatelné cd.

Zuzka pak ještě dropla humornou historku, která nastala před natáčením - měla na stole hrneček s vodou a Magdalena se domnívala, že je to hrnek na její čajík, tak do něj zanořila svůj pytlík s čajem.

Magdalena se vyznala ze své lásky ke koníkům a Dagmar povyprávěla, že se pro hudební kariéru rozhodla v době covidu a šla do toho tzv. na plný pecky. Pak se ještě probralo, že cd se dá používat i jako podložka pod hrnek nebo na odhánění ptáků. Na závěr podcastu navíc ještě krásně zazpívaly - a pak se mohlo jít pomalu domů.

Chcete si přemítat o tom, že kapelku lze založit v každém věku? Pusťte si do uší a duše Buchty a možná se Vám to zadaří.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.