Jiří Babica: Budu nosit camping salát v kraťasech

10. červen 2021

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát telefonovali muži, který má s bramborami i vejci bohaté zkušenosti. Bramborových receptů jsme ale bohužel moc probrat nestihli, protože na pořadu dne byly zásadnější věci. Jiří Babica se nám například svěřil s tím, že nejhnusnější jídlo, jaké kdy jedl, byla obalená rybí žluč.

Kuchař, který v květnu oslavil 60. narozeniny a je mimo jiné autorem receptu na fotbalový míč, odhalil, že před rozhovorem poobědval španělského ptáčka a camping salát, čímž si u Aleše vysloužil velké sympatie, a dokonce pozvání na společnou svačinu. „Budu ho pořád nosit v kraťasech,“ slíbil Jiří slavnostně, že tuto salátovou perlu bude mít pro případ nenadálého setkání raději stále při sobě.

Do hudebního okénka zvolil Aleš krásnou kolotočářskou vypalovačku Dreams od kapely 2 Brothers on the 4th floor, která kupodivu pořád existuje. „Dočetl jsem se, že zachytili esenci eurodancu,“ hodnotí odborně skladbu a spolu s Ivanou se shodují na tom, že jde o vskutku kosmický hit.

Co všechno nosí Jiří Babica po kapsách, jaký má vztah ke krátkým kalhotám a který německý recept si oblíbil? Co všechno si můžete potírat syrovou bramborou a na co se hodí obklady z vařených brambor? Poslechněte si celou rubriku a budete zase o plátek zemáku moudřejší.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.