Uršula Kluková: Moje čivava se jmenuje Bob Emanuel Kalíšek

6. květen 2021

Za Ivanou a Alešem do dada rubriky Brambora s vejcem tentokrát živě do studia dorazila herečka Uršula Kluková. Ta se hned na úvod svěřila, že jednou seděla ve vosím hnízdě, a když potom vstala, tak to prý dle jejích slov „vypadalo trošku jinak“. Kromě zážitků s vosím hnízdem nás ale hned zkraje zajímalo také to, jak zní zdrobnělina od jména Uršula.

„Říkají mi třeba Šulko nebo Šulo,“ vysvětlila nám majitelka dobré nálady a geniálního smíchu. Když už jsme zabředli do tématu jmen, tak jsme zjišťovali i to, jak se jmenuje Uršulin pejsek.

„Pes je čivava a jmenuje se Bob Emanuel Kalíšek,“ prozradila nám žena, která před hereckou kariérou pracovala jako zdravotní sestřička. Co ji na tomhle povolání nejvíc bavilo? I to v rozhovoru uslyšíte.

V hudebním okénku zazněla skladba Tragedy od kapely Bee Gees z roku 1979. To sice není oblíbená kapela paní Uršuly Klukové, ale co se dalo dělat.

Jakého zpěváka má Uršula Kluková nejradši? Chutná jí koprovka? A co je její nejoblíbenější jídlo? Zvládl by ho Aleš uvařit? A Ivana? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a dozvíte se to.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.