Helena Vondráčková: Já vůbec neumím sedět

1. červenec 2020

Rubrička chaotických telefonátů hodně, středně i méně (ale přece) slavným lidem oslavila třicátý díl, a to tím, že si Ivana před vysíláním dala v rozhlasové kantýně bramborový knedlík a hodně zelí a Aleš pojedl proteinový jogurt. Zeptat se Heleny Vondráčkové na to, co si dala k obědu ona, jsme se bohužel nestihli, ale to asi nevadí, protože bylo třeba ptát se na daleko zajímavější věci.

Dovolali jsme se jí do studia, kde natáčí nové album, a hned na úvod rozhovoru jsme jí popřáli vše nejlepší k narozeninám, které nedávno slavila. „Oslavila jsem to bouřlivě, protože jsem byla celý týden na tenisovém turnaji,“ prozradila nám slavná slavice. „Pořádné eso dala Helena Vondráčková,“ vlichocoval se Aleš, který by taky chtěl být tenista a slavný, ale není. „Ty jsi spíš takový spodek,“ byla jako obvykle protivná Ivana, která tenistka ani slavná taky není, ale tvrdí, že ani nechce být.

Ivanu jako obvykle zajímalo hlavně cvičení a jídlo, a proto se představitelky Šíleně smutné princezny ptala mimo jiné na to, zda zpěvačky a zpěváci skutečně kvůli péči o hlas pijí syrová vejce. „To je úplný nesmysl,“ vyvrátila rozšířený mýtus umělkyně narozená ve znamení Raka a dodala, že lepší je dát si čaj s medem, citronem a taky zázvor. Ivana sice vejce (míchaná) ráda, ale jejímu krákavému hlasu to moc nepomáhá, takže asi zkusí ten čaj.

Čtěte také

V otázce cvičení má zpěvačka jasno. „Zrovna než jsem jela do studia, tak jsem si zaplavala, hraju tenis, občas jezdím na kole, dělám na zahradě… Já vůbec neumím sedět,“ popisovala, jak se udržuje fit. „Všechno, co já nedělám,“ posteskl si Aleš, který naopak sedět (i ležet) umí dobře.

V hudebním okénku jsme si udělali výlet do Německa za dvojicí Magic Affair, která pochází z Frankfurtu nad Mohanem, kde Ivana jednou přestupovala na letišti. Aleš vybral jejich znamenitou skladbu Omen III z roku 1994, kterou Ivana neznala, ale teď už ji zná.

Chystá se Helena Vondráčková na TikTok? Proč chtěl Aleš, aby ho slavná zpěvačka oslovovala Alešku? Jaké slovo se rýmuje s tímto oslovením a řekla ho Ivana ve vysílání? A co Ivaně Aleš poradil na její babský dech? Poslechněte si třicátý díl rubričky Brambora s vejcem a dozvíte se víc.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.