Dáda Patrasová: Původně jsem se měla jmenovat Dádyna

29. duben 2020

Aleš si dal k obědu sekanou, o které tvrdil, že se jí přezdívá šunka chudých. Ivana tentokrát zvolila baklažán plněný rýží, o kterém radši netvrdila nic. Dáda Patrasová si ve chvíli, kdy jsme se jí dovolali, dopřávala zmrzlinu, a to konkrétně jahodovo-banánovou.

„Subtilní, nenápadná kombinace,“ glosoval ovocnou zmrzku paní Dády trochu nesmyslně Aleš. „Já mám nejradši vanilkovou,“ svěřovala se hned Ivana s informací, na kterou se jí nikdo neptal, jak to má ostatně ve zvyku pokaždé. Dagmar Patrasová nám záhy prozradila, že nemá ráda, když jí někdo říká Dášo. Oslovení Dádo naopak vítá a svěřila se, že se původně měla jmenovat Dádyna, což ale v době jejího narození neprošlo. Proto dostala tradičnější jméno Dagmar. Obvykle se jí ale říkalo právě Dádo nebo také Dádule.

Co nás zajímalo nejvíc, byl Dády fenomenální profil na Instagramu. Tady nás ale herečka trochu zklamala, protože graficky odvážné koláže a divoké portréty jí pro tuto sociální síť vytváří její přítel. Ivana, která se těšila, že konečně odhalí tajemství úspěchu na sociálních sítích a recept na sběr fanoušků, tak zase ostrouhala.

Aleš předstíral, že není tak povrchní jako Ivana, aby se zajímal o Instagram, a začal se představitelky Xenie ze seriálu Arabela vyptávat na klasickou hudbu. Zpěvačka legendárního hitu Chytila jsem na pasece žížalu má prý moc ráda Clauda Debussyho a vlastní keltskou harfu.

Hudební okénko zamířilo do Itálie za eurodancovým projektem Eiffel 65. Trojice z Turína dobyla na konci 90. let uši, srdce i hitparády odrhovačkou Blue (Da Ba Dee). „I pěkné piánko skoro jako od Debussyho je tam slyšet,“ shodují se Ivana s Alešem nad zvukem skladby, která zejména na řetízkáčích a autodromech boduje dodnes.

Jak se Dáda vyrovnává s hejty na internetu? Měl během rozhovoru s ní Aleš na sobě mikinku, nebo svetřík? Dárek jaké barvy by si přála Ivana? A co jsou hudební lekníny? To zjistíte při poslechu tohoto dílku skládačky jménem Brambora s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.