Pavel Trávníček: Začalo to bílými punčoškami

15. duben 2020

Pavel Trávníček byl příjemně naladěn a hned zkraje na sebe prozradil, že je díky přísné výchově od maminky zvyklý jíst skoro všechno. K obědu si prý dneska dal něco s tajuplným názvem masošťáva. Ivana ani Aleš netušili, oč jde, ale ani jeden z nich nechtěl hned na úvod rozhovoru vypadat natvrdle, tak se slavného dabéra radši dál na tento pokrm neptali a předstírali, že masošťávu samozřejmě dobře znají.

Nemohli jsme se nezeptat na to, zda Pavlu Trávníčkovi někdy už neleze na nervy skutečnost, že si ho všichni spojují hlavně s princem v legínách z pohádky Tři oříšky pro Popelku. Moderátor a dabér ale očividně na tuhle roli vzpomíná v dobrém a okomentoval to tím, že zkrátka všechno začalo bílými punčoškami a nikdo tehdy netušil, jak velký úspěch bude pohádka mít.

Aleš musel během rozhovoru aspoň jednou ukázat své chytrolínství, a tak se na Pavla vytasil se znalostí jeho rodného městečka Konice. „Tam jsem se narodil v domečku doma, protože to maminka nestihla. Tak jsem se narodil v peřinách a byl jsem takové otužilé dítě hned od začátku,“ zavzpomínal s kapkou dojetí muž, který mimo jiné daboval Johna Travoltu, Alana Aldu nebo Alaina Delona.

Čtěte také

Ivaně pak ještě stihl Aleš důrazně vysvětlit, že Konice je rodu ženského a čísla jednotného, a nejsou to tedy ty Konice, jak si do té doby myslela. Ivanu to tak rozhodilo, že radši Aleše označila za jelito, a už se těšila, až se zeptá na svou tradiční otázku, zda má moderátor legendární show DO-RE-MI radši rohlík nebo housku, protože u těch si je rodem i číslem jistá.

V hudebním okénku jsme si pustili skladbu I'm Too Sexy z roku 1991. Debut britského projektu Right Said Fred údajně vznikl díky pózování v posilovně bez trička. Jeden z největších hitů 90. let prý zpočátku hudební vydavatelství moc nezajímal a pomohlo mu až přepracování do tanečnější podoby – původně to totiž měla být kytarovka. Ivaně ani Alešovi se tahle písnička nikdy moc nelíbila, ale aspoň ji využili k plodné debatě o narcismu a (v Alešově případě marném) vyhlížení sixpacku.

Je Pavel Trávníček nejslavnější konický rodák? Chtěla by Ivana cvičit crossfit před Nelsonem Mandelou? A byly by Alešovy punčošky hnědé spíš zezadu, nebo zepředu?

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.