Alexander Hemala: Děloha, lodyha, pic

3. duben 2020

Mistr kultivovaného projevu a majitel sametového hlasu Alexander Hemala nám prozradil, že má pejska, se kterým ale moc nemůže nikam chodit, protože prý rád obskakuje lidi. „To je jako Aleš,“ přidala si svou zlou trošku do mlýna hned na úvod rozhovoru Ivana.

Na legendárním hlasateli pak vyzvídala, zda praktikuje nějakou speciální rozcvičku jazyka a mluvidel, protože by taky ráda konečně moderovala bez koktání a přeřeků. Ten ji ale zklamal, protože přiznal, že nic takového nikdy nedělal. Jeho kolega Jan Přeučil se prý ale vždy rozcvičoval přeříkáváním mantry „děloha-lodyha-pic“. Ivana si to hned zapsala do notýsku a hodlá teď formulku vždycky před vysíláním opakovat. Všichni ale víme, že jí to bude k ničemu.

Aleš se tentokrát naštěstí ani slůvkem nezmínil o cvičení a budování fyzičky, zkrátka bylo vidět, že jeho okoralé srdce při rozhovoru se sympatickým panem Hemalou zjihlo. Na závěr se ho proto zeptal, jestli by jej mohl oslovovat familiárně Sašo, což mu matador českého hlasatelství (zřejmě ze soucitu) dovolil. Stihl se ještě pochlubit, že mu manželka ušila roušku s mapou Austrálie a že mu nad hlavou hodně létají letadla. Aleš pak ještě na závěr galantně popřál Ivaně hnusný víkend, což svědčí o tom, že si z příkladu Saši Hemaly vůbec nic nevzal.

V hudebním okénku zazněla ryze letní hitovka Coco Jambo od německého eurodancového projektu Mr. President. Kapela vznikla v roce 1991 v Brémách (kde byla Ivana na měsíčním jazykovém kurzu němčiny, což ale fakt nikoho nezajímá) a tvořil ji trojúhelník čítající dvě vokalistky/tanečnice a jednoho rappírka. Coco Jambo byl jednoznačně jejich největší hit, protože žádnou jinou písničku od nich Ivana s Alešem neznají.

Má Saša radši housku nebo rohlík? Jak na to, abychom byli všichni stejně kultivovaní jako on? A proč by se měl Aleš radši zavřít do škeble? To zjistíte, když si poslechnete celý minirozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.