Věštec Vlastík Plamínek: Je to duchovní zkouška. Dopřávám si kávičku a špagetky

23. březen 2020

Aleš si dal k obědu smažené žampiony a polévku z hlívy, a proto měl během dnešního rozhovoru v roušce jako v pokojíčku. Ivana si roušku ani neumí pořádně zavázat, takže byla ráda, že je ráda. Věštec a bubeník Vlastík Plamínek byl na rozdíl od nich obou i v dnešní době optimisticky naladěn a hýřil dobrou náladou.

Vlastík momentálně doma maluje obrazy s léčivou energií a také věští po telefonu. Současná situace by v nás dle jeho slov neměla vzbuzovat žádnou paniku a odevzdanost, ale měli bychom ji brát jako velkou duchovní zkoušku, která vybízí k zastavení. Aleš záviděl, že Vlastík mluví jako kniha, což by on taky někdy rád, ale nejde mu to, a tak radši řeč odvedl na jídlo.

Vlastík rád popíjí kávičku, k obědu si dal, jak sám říká, špagetky a celkově se snaží jíst odlehčená jídla. Na rozdíl od Aleše s Ivanou, kteří se ládují v rozhlasové kantýně smaženými houbami. Ivana se nezapomněla zeptat na klíčovou otázku, zda věštec upřednostňuje rohlík, nebo housku, a proč. Bohužel ale zapomněla zmínit svůj recept na bramboru s vejcem, který skutečně nikoho nezajímá. Ivaně to ale už zas tak nevadí, protože tento nesmysl aspoň protlačila jako název rubriky.

V hudebním okénku jsme si připomněli europopový tráček All That She Wants od švédské kapely Ace of Base. Aleš se snažil vysvětlit, kolik sourozenců v téhle kapele bylo, což Ivana stěží pochopila, ale nakonec to snad její mozek za rouškou nějak pobral.

Zajímá vás, co bude v rozhlasové kantýně k obědu ve středu? A co chystá Vlastík Plamínek na květen? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.