Saskia Burešová: Podle horoskopu je mým úkolem na Zemi předávat informace

20. duben 2020

Aleš byl už od rána pochmurně naladěn a nepřidalo mu ani to, že si dal v rozhlasové jídelně hlívu po cikánsku s kulatozrnnou rýží, protože mu to prý vůbec nechutnalo. Ivana je špatně naladěná konstantně a k obědu si dala čokoládu a kávu z automatu. Co si dala k obědu paní Saskia Burešová, jsme se zapomněli zeptat, ale naladěná byla skvěle, takže rozhlasová hlíva to asi nebyla.

Legendární moderátorce jsme volali na pevnou linku, kterou má prý raději než mobil. Hned zkraje jsme se kromě toho, zda má mobil (má), museli zeptat na tajemství jejího nadčasového a vždy skvěle držícího účesu. „Je to typem vlasů a já už to tak mám ložený,“ vysvětlila logicky hlasatelka a dodala, že se na rozdíl od Ivany s Alešem snaží vypadat lidsky i v karanténě, a proto jí chybí péče kadeřníka.

Ivana dneska jako obvykle moc nevěděla, na co se ptát, tak na nestárnoucí hlasatelku vytáhla horoskopy. Paní Saskia je Lev v ascendentu Panny. Během své hlasatelské kariéry se prý seznámila hned s několika astrology a astroložkami. V jednom z přímo pro ni vypracovaných horoskopů se prý píše, že jejím úkolem tady na Zemi je předávat informace. „Asi na tom bude něco pravdy,“ stihla elegantní dáma dodat, než jí Aleš skočil do řeči se zbytečnou informací, že on s Ivanou jsou oba Býci. „Co se říká o Býcích, nevíte, paní Saskie?“ vyzvídal Aleš, který naoko tvrdí, že na horoskopy nevěří, ale kdyby mu to nebylo trapné, tak by nejradši ze slavné hlasatelky vytahal telefonní čísla na všechny horoskopáře, které kdy v životě potkala.

Čtěte také

Závěrem nám tvář nesmrtelného pořadu Kalendárium ještě prozradila, že takhle krásně vypletou zahrádku, jako má teď, nikdy neměla. „Člověk se musí někde vyžívat. A když už nemůžu v televizi, tak aspoň na zahrádce,“ dodala sympatická majitelka ohnivé kštice.

V hudebním okénku jsme připomněli hit Dr. Albana It's My Life. Rodák z Nigérie Alban Uzoma Nwapa se údajně jako třiadvacetiletý vydal do Švédska, aby se stal zubařem. Při studiu a i poté, co si otevřel zubařskou praxi, si přivydělával jako DJ a příležitostně rapoval. Průlom v jeho hudební kariéře znamenal právě track It's My Life z roku 1992, žádný další podobně velký hit však už zubař/hudebník bohužel nevyplodil.

Má paní Saskia profil na Facebooku? Vypadá teď lidsky? Má podobný vkus na oblečení jako Aleš? A kdy si Ivana zajde na dentální hygienu? Vše prozradí Brambora s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.