Jon Kennedy se vrací na místo činu

30. květen 2014

Po úspěšné premiéře minulý rok se mistr beatu navrací na místo činu. Jon Kennedy a jeho pečlivě vybraní spolupracovníci opět po roce rozzáří ve čtvrtek 12. března hudební dušičky v pražském klubu Roxy.

NECHCETE ČÍST? pOSLECHNĚTE SI CELOU POZVÁNKU!

Původně osvěžující chuť různorodých elektronických samplů je dnes už tak trochu vyčpělou žvýkačkou, sice ještě v perfektní konzistenci, ale už bez chuti a přínosu. Downtempová nebo triphopová scéna se zacyklila ve svém kolosu závratných novinek, které se dnes staly průměrnými hudebními výkřiky. Jon Kennedy, bubeník a elektronický experimentátor z Británie, se je snaží očistit a smísit je s nezaměnitelným zvukem a vlivy bossa novy, dubstepu nebo breakbeatu. Přesně tak, jak to dokazuje jeho prozatím poslední vydaná nahrávka Useless Wooden Toys.

00875938.jpeg

Hudba Jona Kennedyho poprvé prošla významnějšími reproduktory v roce 2000, Mr. Scruff z Ninja Tune totiž zahrál jeho skladbu Tell Me How You Feel v brightonském rádiu. Tím mu vymetl cestičku k labelu Tru Thoughts, u které dostal Kennedy hned smlouvu. Tam vydal i svou první desku We're Just Waiting For You Now, ale o dva roky později emigroval k vydavatelství Grand Central, které dostalo na starosti jeho následující desku Take My Drum To England. Touhle nahrávkou se Jon dostal do širšího povědomí, prolomil ledy, kritiky jeho album dokonce chválili natolik, že samotný Kennedy byl označen za nejbystřejšího producenta v Británii.

00875709.png

Jonův vývoj je krásnou ukázkou postupného progresu a vyproštění se ze zkostnatělé struktury downtempa. Na své třetí a prozatím poslední vydané desce Useless Wooden Toys Kennedy ohlodává vlastní samply a charakteristické zvuky na kost.

Do Prahy Jon přiveze horké novinky, které opět prokážou další posun v jeho tvorbě. Nejčerstvější počin nazvaný 14 dává důraz na živé nástroje a originalitu a stejný přístup má Kennedy i na svých koncertech, vyznává nefalšované nástroje a co nejvěrnější podání a zvuk. Do toho samozřejmě nesmí chybět tradiční ženský vokál, který bude prezentovat Sarah Scott, a DJský support, který obstará DJ Tall, jehož dávku hudebních ochutnávek nasáváte každou sobotu zde na Radiu Wave. Takže ve čtvrtek 12. března se uvidíme v klubu Roxy.

Spustit audio