K!amm/Pelikán: zdařilé audiosexuální barbecue

21. duben 2011

Malá, ale činorodá scéna kolem pražského DIY vydavatelství a bookingu KLaNGundKRaCH má novou akvizici i nový "truclabel". Více vám čerstvou chemií vonící novince F*ck it Duet od dvojice Klamm/Pelikán sdělí Petr Ferenc.

Těm, kdo se zajímají o tuzemskou scénu improvizované hudby a noise, není značku KLaNGundKRaCH třeba představovat. Vzešla z aktivit industriální kapely Kaspar Von Urbach, nyní jsou její nejznámější akvizicí RUiNU, trio, které pozoruhodným způsobem mísí noise a free improvizaci a právě se chystá na evropské turné.Z dalších sestav a projektů spojených s KLaNGundKRaCH je třeba jmenovat plážově psychedelické duo No Pavarotti či nevyzpytatelné Head In Body.

Novinka tandemu K!amm/Pelikán nazvaná F*ck it Duet ale na značce KLaNGundKRaCH nevyšla. Místo toho se pyšní katalogovým číslem 01 zbrusu nového labelu Blood In The Boat. Za značkou se skrývá Jan K!amm, tedy ta polovina dua, která hraje na nejrůznější elektroniku, mimo jiné theremin, rádio a spoustu krabiček. Druhým do lízaného mariáše je Patrik Pelikán, hráč na saxofon a kontrabas.

02315671.jpeg

Tohle duo vzniklo víceméně náhodou, totiž když se před necelými třemi týdny na koncert RUiNU nedostavila jedna třetina souboru. Dvojice K!amm a Pelikán se rozhodla vystoupení přesto odehrát a okamžitě na něj navázat vydáním třiadvacetiminutového záznamu a dalším koncertem, který odehrála zčásti sama a zčásti společně s experimentální jazzovou sestavou Tembryo.

02314210.jpeg

Kolaborace každého s každým jsou kořením improvizované hudby, někdy mdlým, někdy potřebným, někdy překvapivým, někdy nadbytečným. Grilovací směs značky F*ck it Duet je po čertech silná, vítejte na zdařilém audiosexuálním barbecue!

Spustit audio