Kapela Tolstoys vydala nové album. Zpívají na něm anglicky, ale inspirují se slovenským folklórem

11. duben 2024

Kapela Tolstoys vydala na začátku dubna třetí dlouhohrající album No Limit To Love. „Ačkoliv je nové album celé v angličtině, tak si myslíme, že je to naše nejvíc slovenské album. Byli jsme velmi inspirovaní našimi kořeny, slovenskou a slovanskou kulturou. Zajímá nás to čím dál víc. Od té doby, co žijeme v zahraničí, tak konečně vnímáme, kolik krásy se ukrývá ve folklóru a našich tradicích,“ popisuje Ela Tolstova.

Tolstoys od poslední návštěvy Radia Wave upravili kapelní obsazení. Mezinárodní sestavu ze Slovenska, Nového Zélandu a Německa dnes tvoří Ela Tolstova, Michal Smetana, Drew Deal, Matej Herceg a Pauline Grabe. „Od předchozí desky Mirror Me jsme našli větší synergii během psaní. Směřování kapely se víc sjednotilo, a tím se nová deska žánrově ustálila. Baví nás experimentovat. Zároveň jsme se teď přiblížili klasičtější kapelní sestavě. Klavír a housle jsme vystřídali za kytaru. Je to tím pádem klasická rocková sestava,“ popisuje Ela.

V digitální verzi na streamovacích platformách má nová deska dvanáct skladeb. Pokud si pořídíte fyzický nosič v podobě CD či LP, najdete tam ještě třináctý bonusový track. Živě je můžete slyšet na rozsáhlém tour po Česku, Slovensku či Německu. Křest nové desky No Limit To Love je naplánován na 16. května v pražském podniku Café v Lese. Následovat budou koncertní zastávky v Táboře, Ústí nad Labem, Plzni nebo Písku.

Jak probíhalo nahrávání nové desky No Limit To Love? A proč o jejím vzniku vyjde dokumentární série? Poslechněte si celý rozhovor s kapelou Tolstoys.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.