Karate, prchající sněhulák a duch makového závinu. Nový videoklip Ventolina v exkluzivní premiéře

8. červenec 2022

Nevšední hudebník a kulturní antropolog David Doubek aka Ventolin loni vydal své třetí řadové album Dneska se vyčasilo. Na něm pod tíhou pandemie znovu objevoval krásu přírody za ozvuku bublajících synťáků a v textech mísících češtinu s angličtinou romantizoval chození ven. Krom tradičního disco raveu ale fanouškům nadělil také porci textové zadumanosti. Po chytlavém videosinglu Mech, který v loňském roce na album upozorňoval, teď Ventolin přichází s klipovou novinkou Karate.

Hudebník a režisér Petr Marek, kterého můžete znát jako frontmana Midi Lidí, natočil skoro před pěti lety Ventolinův průlomový klip Disco Science. Písnička Karate z aktuální desky Dneska se vyčasilo v Petrovi vyvolala vizi nového videa, ale potřeboval pro něj skutečnou zasněženou krajinu.

Ventolin

Klip se tak natáčel a stříhal celou letošní zimu a jaro. V roli kameramana, spolurežiséra a spoluscénaristy na Karate s Petrem Markem spolupracoval ještě jeho student Marek Mrkvička.

Pusťte si filmový příběh sněhuláka, který uprchne v ukradeném autě ze svého odcizeného života v kanceláři a hledá v zasněžené krajině sebe sama. Nechybí v něm ani duch makového závinu.

Hudba a text: Ventolin (David Doubek)
Námět: Petr Marek, Marek Mrkvička
Režie: Petr Marek, Marek Mrkvička
Kamera: Marek Mrkvička
Střih: Petr Marek
Hrají: Ventolin (David Doubek)
Grading: Zdeněk Urban
Design sněhuláka, kostýmy: David Doubek, Marek Mrkvička, Petr Marek
Výroba sněhuláka: David Doubek, Berta Doubková, Klára Doubková
Mastering: Ondřej Ježek ve Studiu Jámor
Zvláštní poděkování: Dominik Neudeker, Patrik Balonek, Hospoda U Kruhu, Ondřej Ježek, OTK, Terry a Pampeliška, Prokop Holoubek, Simona Valachovič Kumpánová, Kateřina Marková, Fajtlovi & Patnáctka, Perníčkovi

autor: Radio Wave