Kate Wax: Moje hudba je radikální

15. listopad 2012

Hostem čtvrtečního On Air byla Švýcarka s tibetskými kořeny Aïsha Devi Enz, která se pod aliasem Kate Wax pohybuje na elektronické scéně od roku 2004.

Do České republiky se vrací necelé dva roky od vystoupení na festivalu Sperm v MeetFactory, tentokrát v rámci hudebního programu letošního ročníku FAMUFESTu, který se koná od čtvrtka do soboty v prostoru Nové scény Národního divadla, a Kate Wax na něm zahraje už dnes večer.

Začátky hudební kariéry Kate Wax jsou spjaty s ženevským labelem Mental Groove Records, kde jí také v roce 2005 vyšlo debutové album, posléze následované remixovou i live verzí skladeb z něj. Po tříleté skladatelské pauze Kate Wax v loňském roce přesídlila k vydavatelství Border Community, v jehož katalogu také pod názvem Dust Collision naleznete aktuální, druhou řadovou desku téhle temné elektronické divy kombinující EBM se synthpopovými melodiemi a klubovou rytmikou.

Kate Wax jsme se v souvislosti s tím ptali na původ spolupráce s labelem Jamese Holdena a její eventuální pokračování v budoucnosti nebo na důležitost masivních beatů a hutných basových linek v její produkci. Jakou roli v tom všem hraje její zpěv a proč nerozlišuje hraní na festivalech a v klubech? I to se dozvíte z rozhovoru s Kate Wax, který proběhl ve studiu Radia Wave jen pár hodin před večerním vystoupením na letošním FAMUFESTu.

Spustit audio